2014-YGS başvuruları başlıyor

2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (2014- ÖSYS) başvuru işlemleri, 2 Ocak tarihinde başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
2014-YGS başvuruları başlıyor

2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (2014- ÖSYS) başvuru işlemleri, 2 Ocak tarihinde başlıyor. Müracaatlar 15 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü ve ÖSYM İlçe Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Hanifi Binici, “2014-ÖSYS Kılavuzu ÖSYM'nin internet sayfasına eklenmiştir. Başvuru merkezlerinde kılavuz satılmayacaktır. Ancak, ÖSYS Kılavuzu başvuru merkezlerine adayların incelemeleri amacıyla gönderilmiştir. Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru ve sınav ücretlerini 02-15 Ocak 2014 tarihleri arasında; YGS’ye girecek adaylar 40 TL., sadece Sınavsız Geçiş için başvuracak adaylar 10 TL yatıracaklar.”dedi.

Binici, “Adayların başvuru sırasında ödemeleri gereken ücreti yatırırken banka görevlisine T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterli. Başvuru ve sınav ücreti; Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, Kuveyt Türk Katılım Bankası,Türk Ekonomi Bankası, Akbank, DenizBank şubelerinden, İnternet bankacılığı aracılığıyla, PTT iş yerleri ve ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecek. Halen son sınıfta veya mezun olabilecek durumda bulunan adaylar Başvuru Merkezine Aday Başvuru Formu ile birlikte müracaat edecekler. 2012 veya 2013 ÖSYS başvurularından birini Başvuru Merkezi aracılığıyla yapmış mezun durumdaki adaylar, öğrenim bilgilerinde değişiklik yoksa internetten başvurularını kendileri yapabilirler.”bilgisini verdi.

Binici, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başvurularını internetten yapmak istemeyen veya internetten başvuru hakkı olmayan adaylar doldurdukları Aday Başvuru Formu, fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport), ortaöğretim diplomasının resmi onaylı bir sureti ve banka dekontu ile birlikte başvuru Merkezimize kayıt için başvurabilecekler. Bilgilerinde değişiklik olmayan adaylardan Aday Başvuru Formları ve diploma suretleri alınmayacak. Başvuru hizmeti ücreti 3 TL’dir. ÖSYM çağrı merkezi 444 ÖSYM(6796) adaylar için 24 saat hizmet vermektedir."
CİHAN

Yorumlar