2014-LYS temel soru kitapçıklarının yüzde 20’si yayınlandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı (2014-LYS) temel soru kitapçıklarının yüzde 20’sinin soru ve cevaplarını yayınladı.Sınavların ikinci aşaması olan 2014 Lisans Yerleştime Sınavı (2014-LYS)...

Google Haberlere Abone ol
2014-LYS temel soru kitapçıklarının yüzde 20’si yayınlandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı (2014-LYS) temel soru kitapçıklarının yüzde 20’sinin soru ve cevaplarını yayınladı.

Sınavların ikinci aşaması olan 2014 Lisans Yerleştime Sınavı (2014-LYS) 81 il merkezinde (91 sınav merkezinde) 14-15 ve 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde beş oturum halinde, 5 milyon 521 bin 318 adet soru kitapçığı kullanılarak gerçekleştirildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan açıklamada, toplam 340 bin 562 personelin görev yaptığı sınavların herhangi bir sorun olmadan huzur içerisinde tamamlandığı belirtilerek, ülkenin geleceği olan 946 bin 244 gencin girdiği yarışın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi için sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbirin alındığı, ilgili çalışmaların planlandığı gibi dakika dakika yürütüldüğü ifade edildi.

Sınav sonrasında da aynı titizlikle sınav evrakının değerlendirilmesi temin etmek üzere her türlü çalışmanın planlandığı ve gerekli koordinasyonun sağlandığına dikkat çekilen ÖSYM açıklamasında, emek veren kurumu kuruluş ve görevlilere teşekkür edildi.

SORULAR RASTGELE SEÇİLDİ

"6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 33 üncü maddesi ile 53 üncü maddesi birinci fıkrası (ç) bendi gereğince ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarılmıştır." hatırlatması yapılan açıklamada, sınav güvenliğinin en önemli unsuru olan 'Her Adaya Farklı Soru Kitapçığı' uygulaması nedeniyle adayların sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kâğıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek amacıyla ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda 2014-LYS’lerde test sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20’sinin adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açılacağına dikkat çekildi.

MEDYA KURULUŞLARI AÇIKLANAN YÜZDE 20'Yİ ÜCRETSİZ YAYINLAYACAK

Sınav sorularının yüzde 20’sini oluşturan ve adayların incelemesine açılan sorular, ayrıca 'Temel Soru Kitapçığına' ÖSYM’nin internet sitesi üzerinde ulaşılabileceği belirtilen açıklama, basın yayın organlarının da telif hakları ÖSYM’de saklı kalmak kaydıyla herhangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin açıklanan soruları kullanabileceği dile getirildi.

Ayrıca 'Temel Soru Kitapçığı' adı altında ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık merkeze ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacağı uyarısı da yapıldı. CİHAN

Yorumlar