20 yıldır baston satarak geçimini sağlıyor

Hacı Mehmet Özalp, 70 yaşında olmasına rağmen baston yapıp satarak geçimini sağlıyor. Kendi imkanlarıyla 20 yıldır baston yaptığını belirten Özalp, bastonların fiyatlarının 10 ile 15 lira arsında değiştiğini söyledi.Yaptığı bastonlardan...

Google Haberlere Abone ol
20 yıldır baston satarak geçimini sağlıyor

Hacı Mehmet Özalp, 70 yaşında olmasına rağmen baston yapıp satarak geçimini sağlıyor. Kendi imkanlarıyla 20 yıldır baston yaptığını belirten Özalp, bastonların fiyatlarının 10 ile 15 lira arsında değiştiğini söyledi.

Yaptığı bastonlardan elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağladığını belirten Özalp, "70 yaşındayım, yaşıtlarım gibi köşeme çekilmedim, baston yaparak geçimimi sağlamaya çalıştım. 20 yıldır baston yapıyorum. Bu işe odunculuk yaparak başladım ve bu mesleği de ustalık öğrenmeden yapmaya başladım. Vakit geçirmek için bu işi yapıyordum. Fakat bu uğraşım şimdi geçim kaynağım oldu. Başka hiçbir gelir kaynağım yok.” dedi.

Özalp, Siirt merkezde bastoncu olmadığına işaret ederek, bastonun nasıl yapıldığını şöyle izah etti: "Benden başka iki bastoncu daha var, bastonlar her ağaçtan olmaz. Bu bastonları dere ağacı denilen ağaçtan yapıyorum. Önce ağacı doğrultur sonra kurutup bekletirim. Bastonu kendi kafamdan yapıyorum, hiç ustalık öğrenmedim." dedi.

CİHAN

Yorumlar