20 yıl önce evden ayrılan evlatlarının dönmesini bekliyorlar

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 20 yıl önce fakirlikten yakınarak evden ayrılan gencin ailesi hala dönecek umudu ile yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
20 yıl önce evden ayrılan evlatlarının dönmesini bekliyorlar

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 20 yıl önce fakirlikten yakınarak evden ayrılan gencin ailesi hala dönecek umudu ile yaşıyor. 1993 yılında Afşin’in Topaktaş köyünde fakirlikten yakınarak çalışmaya gidiyorum diyerek evden ayrılan Fakı Çolak'a (39) 20 yıldır ulaşılamıyor. Çolak’ı ailesinin aramasına rağmen ne cenazesi nede kendisi bulunamadı.

Afşin’e bağlı Topaktaş köyünde Mehmet (75) ve Hacer (78) çiftinin 1975 yılında dünyaya gelen Fakı Çolak isimli oğulları, ilkokulu köyünde okuduktan sonra 1990 yılında kazandığı İskenderun Payas Endüstri Meslek Lisesini 1993 yılında bitirdi. Köyüne geri dönen Fakı Çolak ailesine fakirlikten yakınarak çalışmaya gideceğini belirtti. Ailesi ile vedalaşan Fakı Çolak evden ayrıldı. Baba Mehmet Çolak daha önceden köylerinden çalışmaya gidip 7-8 yıl sonra eve gelenler olunca geri döner umudu ile bekledi. Herhangi bir resmi müracaatta bulunmayan aile 20 yıldır oğullarının döneceği günü merakla bekliyorlar.

KAFAMIZ UNUTSA KALBİMİZ UNUTMUYOR!

Elinde bulunan oğlunun 2 tane resmi ile konuşan annesi Hacer Çolak oğlunun tekrar döneceği günü iple çekerek, “Kafamız unutsa da kalbimiz unutmuyor” diyerek sabahları 39 yaşına gelen oğlunun yolunu her gün gözlüyor. 5 kardeşin en küçüğü olan Fakı Mehmet Çolak’ın zaman zaman komşuları bugün gelir yarın gelir diyerek aileyi sakinleştirmesi ile teselli bulduğunu belirten anne Hacer Çolak,: ''Artık dayanacak gücüm kalmadı ya dirisini bulalım yada ölüsünü.'' dedi.

Her ay düzenli olarak nüfus müdürlüğü ve askerlik şubesine gittiğini belirten baba Mehmet Çolak, ''Benim okuma yazmam yok, resmi yerlere gittiğimde oğlum kayıp da diyemiyorum. Çünkü içimde bir umut var. Sadece resmi işlem yaptırmış mı diye araştırıyorum. Ama sonuç yok, artık ben oğlumun hayatından endişe ediyorum. Yetkililerden bir an önce oğlumun bulunmasını istiyorum. Benim oğlum fakirlikten yakınarak çalışmaya gidiyorum diyerek ayrıldı bir daha geri dönmedi. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Oğlumun annesi 78 yaşına geldi her gün gelir umudu ile kapıya koşuyor.'' şeklinde bulundukları durumu aktardı.

Ağabeyi Hakkı Çolak ise bir kez İstanbul’da görüldüğü haberi üzerine gidip araştırmasına rağmen bir şey bulamadığını belirtip, ''Kardeşimin hayatından endişe ediyoruz. Annem her gün kapı çalınca kapıya koşuyor. Halen Fakı’nın geleceği umuduyla yaşıyoruz. Yoldan birisi geçse onu kardeşimize benzetiyoruz. Kafamız unutsa, kalbimiz unutmuyor. Kardeşim sağ mı, sağ ise nerededir, kimlerledir bilmek istiyoruz. Devlet büyüklerimizden bu konuda yardım bekliyoruz.'' dedi.

Afşin Emniyet Müdürlüğüne müracaat edeceğini belirten ağabey Hakkı Çolak, ''İnşallah bir sonuç çıkar.'' ümidini taşıyor.
CİHAN

Yorumlar