20 milletvekili teklifine tepki için cumhurbaşkanı adayı oldu

Adanalı cumhurbaşkanı adayı Eyyüp Ayhan Erden, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için 20 milletvekilinin imza vermesi gerektiğini, bunun dünya demokrasinin geldiği seviyeye uygun düşmediğini söyledi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) bir...

Google Haberlere Abone ol
20 milletvekili teklifine tepki için cumhurbaşkanı adayı oldu

Adanalı cumhurbaşkanı adayı Eyyüp Ayhan Erden, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için 20 milletvekilinin imza vermesi gerektiğini, bunun dünya demokrasinin geldiği seviyeye uygun düşmediğini söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) bir toplantı düzenleyen Erden, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olabilmek için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurduğunu, ancak 20 milletvekilinin teklifi bulunmadığı için adaylığının 11 Temmuz’da sona ereceğini söyledi. Erden, “Bunu ben kabul edemiyorum, sindiremiyorum içime. 75 milyon vatandaş, 55 milyon seçmen oy kullanacak. Bu oy kullanacak şahıs veya şahıslar 20 milletvekilinden icazet almış olacak. Bunun Türk demokrasisinin gelmiş olduğu seviyeye veya dünyada demokrasinin geldiği seviyeye uygun düşmediğini düşünüyorum.” dedi.

Bu duruma üniversiteler, barolar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, hukukçular ve medyadan ses çıkmadığı için aday olduğunu dile getiren Eyyüp Ayhan Erdem, şöyle devam etti: “Bilerek ve isteyerek aday oldum. Aklı selim, yurttaşlık bilinci gelişmiş, sosyal sorumluluk duygusu yüksek her insanın yapacağı bir davranış olduğu için aday oldum. Değerli basın mensupları, şimdi sorumluluk sizlerin omzundadır. Ben çakmağı çaktım, devi uyandırmak, yanlışı düzeltmenin yolunu açmak sizlerin ellerinde. Çağrımı ciddiye almaz, sorumluluğunuzu yerine getirmez iseniz gelecek kuşakların, çocuklarınızın sizleri iyilikle anmasına imkan tanımamış olursunuz. Çünkü bu yasa değişmezse gelecekteki Cumhurbaşkanlığı seçimleri adrese teslim ihale şeklinde olacaktır.”

CİHAN

Yorumlar