20 İşçi Gözaltında

Seyitömer Linyit İşletmelerinde 109 işçinin işten çıkarılmasının ardından çıkan olaylara karıştığı gerekçesi ile 20 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
20 İşçi Gözaltında

17 Nisan günü Seyitömer Linyit işletmelerinde 109 işçinin işten çıkartılmasıyla çıkan olayların ardından jandarma görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameralarının incelenmesi neticesinde ilk olarak 20 kişiyi gözaltına alarak adliyeye getirdi.

Çelikler Seyitömer Linyit İşletmelerinde 109 işçinin işten çıkartılmasını protesto etmek için toplanan grup tesislerde olaylar çıkartarak araçları ters çevirip tesisleri bazı bölümlerini ateşe vermişti. Olayların ardından İl Jandarma Komutanlığı olayla ilgili soruşturma başlatarak görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından olaylara karıştıkları belirlenen 20 kişiyi gözaltına alarak gece jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Öte yandan güvenlik kameralarının incelemesinin sürdüğü gözaltı sayısının ise önümüzdeki günlerde artacağı da öğrenildi.

Yorumlar