20 hükümlü SODES projesinden sertifika aldı

Muş’ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü ‘Boyalı Eller, Gülen Yüzler Projesi’ kapsamında eğitimlerini tamamlayan 20 hükümlüye sertifikaları verildi.Muş Teknik ve Endüstri...

Google Haberlere Abone ol
20 hükümlü SODES projesinden sertifika aldı

Muş’ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü ‘Boyalı Eller, Gülen Yüzler Projesi’ kapsamında eğitimlerini tamamlayan 20 hükümlüye sertifikaları verildi.

Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, adalet duygusunun, suç işleyen kişinin yaptığı kötülüğün karşılığını görmesini gerektirdiğini, cezanın amacının, suçlunun ıslah edilmesi ve tekrar suç işlemekten caydırılması olduğunu söyledi.

Verilen cezalarla toplumdaki potansiyel suçluların suç işlemesini önlemenin amaçlandığını kaydeden Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, “Dünyanın değişik ülkelerinde suçluların hayatına, bedenine, özgürlüğüne, mal varlığına ve haklarına yönelik cezalar uygulanmaktadır. Ülkemizde hayata ve bedene yönelik cezalar uygulanmamakta, modern ceza sistemine uygun olarak daha çok özgürlüğe, mal varlığına ve haklara yönelik cezalar uygulanmaktadır. Denetimli serbestlik uygulamalarının amacı da kişilerin müdürlüğün gözetiminde toplum içinde çeşitli yaptırımlara tabi tutulmak suretiyle infazının gerçekleştirilmesidir.” dedi.

Amaçlarının insanlara acı çektirmek olmadığını, çekilen acıları, yaşanan sıkıntıları azaltmak, bozulan sosyal dengeyi yeniden tesis etmek olduğunu bildiren Başsavcı Kaya şunları söyledi: “Aslında suçu toplum hazırlar birey işler. Aile, okul akraba, arkadaşlık, iş çevresi, komşuluk ilişkileri ve çalışma ortamı gibi alanlarda sağlıklı ilişkiler kurulamayan toplumlar suçlu üretir.”

Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger ise engelliler, kadınlar, yaşlılar, suça bulaşmış yada suç riski altındaki çocuklar ve gençler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler ve suç mağdurlarının toplumumuzda yaşayan dezavantajlı gruplar olarak adlandırılabileceğini ifade etti. Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan hükümlüler, sertifikalarını aldı. CİHAN

Yorumlar