2. ulusal platin elma ödülleri sahiplerini buldu

2. Ulusal Platin Elma Ödülleri töreninde üretimden pazarlamaya, tarımsal uygulamadan işletmeciliğe kadar 16 dalda ödül, sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
2. ulusal platin elma ödülleri sahiplerini buldu

2. Ulusal Platin Elma Ödülleri töreninde üretimden pazarlamaya, tarımsal uygulamadan işletmeciliğe kadar 16 dalda ödül, sahiplerini buldu. Elmanın tanıtımı adına Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneği tarafından düzenlenen ödül töreninin sunuculuğunu ünlü spiker Vatan Şaşmaz yaptı.

Barida Otel'deki törende konuşan Vali Vahdettin Özkan, elmanın bu seviyeye gelmesine en büyük katkıyı çiftçilerin sağladığını söyledi. Türkiye’de üretilen elmanın yüzde 20’den fazlasının Isparta’da yetiştirildiğini belirten Özkan, “Elma üretimi dış, iç ticaret ve Isparta ekonomisi için önemli bir seviyeye gelmiştir. Elma konseyi kurulup işletilmesi durumunda elma daha önemli bir değere sahip olacaktır.” dedi.

Özkan, elmanın tanıtımı adına bu organizasyonu düzenleyen Eğirdir Kaymakamlığı, Platin Elma Derneği ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Türkiye’de bir yılda 3,2 milyon ton elma üretildiği aktaran Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, üretilen elmanın 77 bin tonunun ihraç edilebildiğini söyledi.

Konuşmanın ardından düzenlenen ödül töreninde, jüri tarafından yapılan değerlendirmede ‘elma suyu ve konsantresi ihracat ödülü’ kategorisinde ödülü Göknur Gıda, ‘elmadan mamul madde üreten sanayi işletmesi’ ödülünü Akman Holding- Ersu, ‘en iyi AR-GE’ ödülünü Kapar, ‘en iyi kadın üretici’ ödülünü Dr. Sema Karaoğlu, ‘yılın çevre dostu tarımsal uygulaması’ ödülünü SS Balkır Köyü Sulama Kooperatifi, ‘en iyi elma işletmesi’ ödülünü Almula Tarım, ‘en iyi üretici örgütü’ ödülünü Bademli Fidancılık Tarım Kalkınma Kooperatifi, ‘yaş meyve (elma) ihracat ödülü’ Recep Sabancı, ‘jüri özel ödülü" Prof. Dr. Güngör Uras, ‘en iyi elma konulu basılı eser’ ödülü Rana Alpöz, ‘en iyi muhafaza ve pazarlama tesisi’ ödülünü Kepez Meyvecilik, ‘en iyi reklam, kamu spotu’ ödülünü Arif Kaan Zorlu, ‘elma görseli tasarım’ ödülünü Mansur Uluca, ‘en iyi elma fotoğrafı’ ödülünü Hatice Yeşilırmak, ‘inovasyon(yenilikçilik)’ ödülünü Sihirli Elmalar, ‘sosyal sorumluluk projesi’ kategorisinde ise ödülü Asya Meyve Suları aldı.

Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, 3. Platin Elma Ödülleri töreninde elmadan gönüller yapacaklarını söyedi.

Törende ayrıca, Süleyman Demirel Üniversitesi Müzik Kültürü Uygulamaları ve Araştırma Merkezi öğrencileri müzik dinletisi sundu.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. CİHAN

Yorumlar