2. Edremit Çocuk Oyunları Turnuvası başladı

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) ve Mendil Kapma Federasyonu (MKF)'nun düzenlediği 2.

Google Haberlere Abone ol
2. Edremit Çocuk Oyunları Turnuvası başladı

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) ve Mendil Kapma Federasyonu (MKF)'nun düzenlediği 2. Edremit Çocuk Oyunları Turnuvası başladı. Turnuvayı Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, mendil kapmaca oyunuyla açtı. Oyunun hakemliklerini ise İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Gül yaptı. Mendil kapmaca ve seksek oyunları, heyecanlı müsabakalara sahne oldu. Edremit Halk Eğitim Müdürlüğü, ÇOSKK, MKF Balıkesir ve Edremit Temsilciliği'nce düzenlenen 10 günlük turnuvaya, 299 öğrenci katılacak.

Çocuk oyunlarının yeniden hayata kazandırılmasının çok güzel bir çalışma olduğunu belirten Kaymakam Erguvan, "Sınav sistemindeki çalışma programları ve elektronikteki gelişmeler, çocuklarımızı sokağa çıkmaz, oyunlarını oynamaz etti." dedi. Mendil kapmaca oyunuyla 50 yıl geriye gittiğini söyleyen Erguvan, "Oynanan her oyunu gördükçe belki bölgesel farklılıklar oluyor ama insan, çocukluğunu nostaljik duygularla yeniden yaşıyor." diye konuştu.

ÇOSKK Balıkesir Temsilcisi Mustafa Demirbaş ise, "Şu anda Almanya'da, Hollanda'da bu çocuk oyunları oynanmakta, aynı kurallarla Türkiye'de de oynanmaya devam edilmektedir. Konfederasyonumuz, dünya şampiyonasına hazırlanmaktadır. Turnuvanın güzel geçeceğine inanıyorum. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz, bizim mirasımız, bu mirasımıza hep beraber sahip çıkalım. 22 Nisan'da finale tüm Körfez halkını bekliyoruz." dedi.

Turnuva kapsamında mendil kapmaca ve tombik oyunları oynanacak. Edremit Kapalı Spor Salonu'nda 22 Nisan 2014'teki final karşılaşmasıyla turnuva sona erecek. CİHAN

Yorumlar