2 çocuk annesi kadın, eşi hastalanınca torna tezgahının başına geçti

Konya'da torna tesviye ustası olarak çalışan Cemal Gönül'ün beyninde 'ur' çıkınca, ameliyat oldu. Doktorların ağır işte çalışmamasını söylemesi üzerine Cemal Gönül, geçimi için yol aramaya başladı. Bu sırada vefakar eşi kendisine...

Google Haberlere Abone ol
2 çocuk annesi kadın, eşi hastalanınca torna tezgahının başına geçti

Konya'da torna tesviye ustası olarak çalışan Cemal Gönül'ün beyninde 'ur' çıkınca, ameliyat oldu. Doktorların ağır işte çalışmamasını söylemesi üzerine Cemal Gönül, geçimi için yol aramaya başladı. Bu sırada vefakar eşi kendisine yardım etti ve beraber torna mesleğini yapmaya başladılar.

Eşinden işi öğrenen Tuba Gönül, bir yıl önce açtıkları atölyelerinde tornacılık yapmaya devam ediyor. 2 çocuk annesi Tuba Gönül, "İlk başladığım dönemlerde çevremde 'kadınlar sanayide çalışamaz' diyenler oldu. Ama kimseye aldırış etmedim. Sonuçta bir yola çıktım ve başardım da" dedi.

Konya'da evli ve 2 çocuk babası 34 yaşındaki Cemal Gönül'ün 2 yıl önce beyninde ur tespit edildi. CNC tezgahında usta olarak çalışan ve hastalığından dolayı yürürken dengesini kaybetmeye başlayan Gönül işini bırakmak zorunda kaldı. Ankara'da ameliyat olan Cemal Gönül'ün beynindeki ur başarılı bir operasyonla alındı. Ancak doktorlar kendisini yormadan rahat bir işte çalışması gerektiğini söyledi. Rahatsızlığı ve aldığı raporlardan dolayı başkasının yanında çalışamayan Cemal Gönül'e en büyük desteği eşi 30 yaşındaki Tuba Gönül verdi.

Eşi hastalanana kadar ev hanımı olduğunu belirten Tuba Gönül, "2012 yılına kadar ev hanımıydım. Eşim hastalanıp, başka iş yerlerinde çalışamadığı için de her zaman hayali olan kendi işyerini açmaya karar verdik. Ben de kendisine destek olacağımı ve sürekli yanında duracağımı söyledim" dedi. Ellerindeki birikimler ile yaklaşık bir yıl önce bir iş yeri açtıklarını belirten Tuba Gönül, şunları söyledi: "Eşimle birlikte otomotiv yedek parça üretimi yapan fabrikaların gönderdiği dökümleri tornada işlediğimiz bir yatay işleme merkezi açtık. Fason olarak imalat yapmaya başladık. İlk önce eşime yardım etmek için iş yerine gelmeye başladım. Daha sonra 5-6 ay gibi kısa bir sürede CNC tezgahının programlamasını, işlerin nasıl yapılacağını ve torna tesviye makinesinin nasıl kullanılacağını öğrendim." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar