2 bin fidan toprakla buluştu

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) işbirliği ile fidan dikimi yapıldı. Tarsus M.Y.O kampüsü ve Tarsus Belediye Çalışanları Hatıra Ormanı yanında bulunan alanda 2 bin fidan toprakla buluştu. Fidan katkısı...

Google Haberlere Abone ol
2 bin fidan toprakla buluştu

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) işbirliği ile fidan dikimi yapıldı. Tarsus M.Y.O kampüsü ve Tarsus Belediye Çalışanları Hatıra Ormanı yanında bulunan alanda 2 bin fidan toprakla buluştu.

Fidan katkısı sağlayan firmalar ile birlikte ‘Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Çevre’ sloganıyla düzenlenen törende söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam, 2 bin adet fıstık çamı dikiminin gerçekleştiğini söyledi. Gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın yaşanabilir yeşil bir çevre olduğunu dile getiren Sağlam, “Tarsus Belediyemizin ve ÇEVKOR’un öncülüğünde başlattığımız ağaçlandırma faaliyeti ve çalışması ile 2 bin adet çam fıstığı fidanı dikilmiştir. Burası dolgu atıl bir bölge iken üzerinde inşaat ve başka bir yapı yapılması mümkün değilken, burada daha önce belediyemiz bir ağaçlandırma çalışması yapmıştı. Bunun devamını da bugün ÇEVKOR dergisi ve katılımcı firmalar eşliğinde 2 bin adet ağaç dikerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda ÇEVKOR dergisinin desteğine ve katılımcı firmaların vermiş oldukları destekler için de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Tören sonrası fidan katkısında bulunan firmalara plaket verildi. CİHAN

Yorumlar