2 bin 493 proje arasında dünya ikincisi oldu

Şereflikoçhisar Özel Kudret Ünal Samanyolu İlköğretim Okulu, Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda (E-BİKO) dünya ikincisi oldu.Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği tarafından bu yıl 10.su yapılan E-BİKO'da, 39 ayrı ülkeden 320 öğrenci,...

Google Haberlere Abone ol
2 bin 493 proje arasında dünya ikincisi oldu

Şereflikoçhisar Özel Kudret Ünal Samanyolu İlköğretim Okulu, Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda (E-BİKO) dünya ikincisi oldu.

Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği tarafından bu yıl 10.su yapılan E-BİKO'da, 39 ayrı ülkeden 320 öğrenci, toplam 2 bin 493 proje arasından dereceye girmek için yarıştı. Özel Samanyolu Kudret Ünal ilköğretim okulu öğrencilerinden Beyzanur Özdemir ve Büşranur Alıcıoğlu “Eğitimde Bilişimin Yeri” kategorisinde “Eğitimde Sanal Koçluk” projesi ile ülke içerisinde Türkiye 1.si olurken dünya geneli değerlendirmesinde gümüş madalya kazandı.

Projeye danışmanlık eden Özel Samanyolu Kudret Ünal İlköğretim Okulu öğretmeni Ahmet Demirok, “Özveri ve azimle çalışmanın neticesinde bu başarıyı elde ettik. Ayrıca bu başarının destekçisi olan velilerimize ve okul idaremize ayrıca da teşekkür ediyorum." dedi.

Özel Samanyolu Kudret Ünal İlköğretim Okulu Müdürü Rıfat Özdemir ise “Dünya genelinde her yıl düzenlenen bu etkinlikte 2 yıldır adımızı finale yazdırmak gurur verici bir tablo. Kudret Ünal Samanyolu İlköğretim Okulu olarak öğrencilerimize verdiğimiz eğitim ve rehberlik faaliyetlerimizin kalitesini dünya genelinde de ispatlamış olmak bizim için ayrı bir mutluluktur. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda dünya genelinde finale kalarak gümüş madalya aldık. Başarıda emeği geçen Öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlarım.” dedi. CİHAN

Yorumlar