2 aydır maaş alamayan elektrik işçileri eylem yaptı

ARAS- EDAŞ Elektrik firmasında çalışan taşeron işçiler yaklaşık 2 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle kurum bahçesinde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
2 aydır maaş alamayan elektrik işçileri eylem yaptı

ARAS- EDAŞ Elektrik firmasında çalışan taşeron işçiler yaklaşık 2 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle kurum bahçesinde protesto eylemi gerçekleştirdi.

ARAŞ- EDAŞ Elektrik'e bağlı taşeron firma çalışanı yaklaşık 50 işçi, 2 aydır maaş alamadıkları iddiasıyla kurum bahçesinde basın bildirisi okudu. İşçiler ARAS- EDAŞ'ı ve taşeron firmayı ücret duyarsızlığı nedeniyle protesto etti. İşçiler adına konuşan Serkan Çakmak, ekonomik olarak mağdur edildiklerini söyledi. Çakmak, 55 gündür maaş alamadıkları için borçlarını ödeyemez hale geldiklerini ifade etti. İl merkezi ve ilçelerde 300'e yakın çalışan arkadaşının maaş alamadığı için sokağa çıkamadıklarına işaret eden Çakmak, "55 gündür maaş alamadık. Ayın 15'inde ödenmesi gereken ücretlerimiz yatırılmıyor. Evimize ekmek, çocuğuma süt alamaz hale geldik. Bakkala, manava borcumuzu ödeyemez olduk. İlçelerdeki arkadaşlarımız yol parası bulamadıkları için protesto eylemine katılamadı. Kurum çalışanları basına açıklama yapmamamız için uyardı. Asgari ücretin çok az üzerinde maaş alıyorduk Onu da aşağıya indirdikleri gibi maaşlarımızı yaklaşık 2 aydır ödemiyorlar. Açız ve mağduruz. Yetkililer sesimizi duysun" dedi.

MAAŞLARI ÖDENECEK

ARAS- EDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, söz konusu problemin taşeron firmadan kaynaklandığını iddia etti. Aynı yetkililer, işçilerin protestosu üzerine taşeron firma yetkilisiyle ücretlerin ödenmesi konusunda görüştüklerini belirtti. Hak edişlerin geç yatmasından dolayı zaman zaman çalışanların ücretlerinin ödenmesinde gecikme yaşanabildiğini ileri süren aynı yetkililer, "Hak edişler 45 günde yatırılıyor. Taşeron firma da 50 gün içerisinde maaş ödemesi yapabiliyor. Ücret alamayan işçiler bizim değil. İhale sözleşmesinde taşeron firmalara 60 günden fazla çalışan ücretlerini aksatmayın diye de uyarılıyor. Konu bizim dışımızda tamamen taşeron firmayla alakalı bir problem." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar