2 ay önce telefon kabloları çalınan köyde hala iletişim yok

Afyonkarahisar’ın Çavdarlı köyü, 2 kilometrelik telefon kablolarının çalınmasının ardından internet ve telefon görüşmelerini yapamıyor.

Google Haberlere Abone ol
2 ay önce telefon kabloları çalınan köyde hala iletişim yok

Afyonkarahisar’ın Çavdarlı köyü, 2 kilometrelik telefon kablolarının çalınmasının ardından internet ve telefon görüşmelerini yapamıyor. Çocuklarının ev ödevlerini yapamadığını, görüşmeleri ise sürekli cep telefonundan yapan köylüler mağdur olduklarını söyledi.

Afyonkarahisar’a merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki bin 200 nüfuslu Çavdarlı köyüne 2 ay önce gelen hırsızlar telefon hattı kablolarını çaldı. Köylüyü telefonsuz ve internetsiz bırakan hırsızlar kısa sürede jandarma tarafından yakalanırken, çaldıkları kabloları ise eritip hurdacıya sattıkları tespit edildi.

Çavdarlı köyü Muhtarı Nuri Kızıldağ, hırsızlığın haberleşme ile birlikte, eğitim ve sağlıkta aksaklıkların meydana getirdiğini ve bu yüzden köylünün mağdur olduğunu söyledi. Kızıldağ, hırsızlık olayının yaklaşık 2 ay önce sisli bir havada, telefon direklerinin kesilerek yapıldığını kaydetti.
Kızıldağ, "2 ay önce hırsızlar tarafından 3 ayrı günde kablolarımız çalındı. Jandarma tarafından tutanak tutuldu. Bizde durumu Telekoma bildirdik, onlarda ‘kısa sürede yapacağız’ dediler. Hatta buraya kadar fiberoptik kablo ile geleceklerini söylediler. 2 aydır internet telefon bağlantısı yok köyde. Diğer köylerle cep telefonu ile iletişim kuruyoruz. Öğrenciler sıkıntıda, insanlar mağdur. Her şey internet üzerinden olduğu için çok sıkıntı var." dedi.

Öte yandan, durumdan mağdur olduklarını söyleyen köylüler ise telefonlar kesik olduğu için cep telefonuna yüklendiklerini ve bununda faturaların yüksek gelmesine nende olduğunu belirtti. Bununla birlikte köylüler özellikle öğrencilerin internet olmadığı için derslerinde sıkıntı yaşadıklarını ve ödev yapmak için aileleri ile birlikte kent merkezine gittiklerini dile getirdi.

Köylüler, Telekom'un bir an önce duruma müdahale ederek tekrar internet ve telefona kavuşmayı beklediklerini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar