2. Altın Çınar Film Festivali sona erdi

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Altın Çınar Film Festivali birbirinden ünlü oyuncu ve yönetmenlerin katıldığı muhteşem bir gala gecesiyle sona erdi. Galada dereceye giren bütün eser sahipleri...

Google Haberlere Abone ol
2. Altın Çınar Film Festivali sona erdi

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Altın Çınar Film Festivali birbirinden ünlü oyuncu ve yönetmenlerin katıldığı muhteşem bir gala gecesiyle sona erdi. Galada dereceye giren bütün eser sahipleri ödüllerini Soma'daki madencilere atfetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ve Kayseri Valiliği'nin destekleriyle gerçekleştirilen belgesel film festivali Sabancı Kültür Merkezi'ndeki galayla sona erdi. Galaya sinema ve tiyatronun unutulmaz isimleriyle genç oyuncu ve yönetmenler de katıldı. Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray'ın salona girmesiyle alkış tufanı koptu. Gece, Soma'daki maden faciasında şehit düşen madenciler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşuyla başladı, ardından festival boyunca yapılan söyleşi ve film gösterimlerinin kısa tanıtımıyla devam etti.

Festival Komitesi Başkanı ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri'nin 6 bin yıllık kadim bir tarihi mirasa sahip olduğunu belirterek, "Orta Anadolu'nun merkezi konumundaki Kayseri'de kültür ve sanat faaliyetlerinin artırılmasında festival büyük zenginlik kattı. Festival kapsamında sinemanın çok önemli isimlerinin şehrimize gelmesi bunun göstergesi" dedi.

Festivalin ev sahibi Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Talas tarihi mirasa sahip çok önemli bir kent. Talas, tarihi değerleriyle, kültürüyle ve sosyal yapısıyla Kayseri'nin başkenti. İnşallah biz bu yapıyı önümüzdeki yıllarda daha da güçlendirerek, hem Talas'ın kalkınmasına hem sinema sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Festival Danışma Kurulu Başkanı sinema eleştirmeni ve yazar Burçak Evren, "Festivaller insanları ortak paydada buluşturan en önemli etkinliklerdir. Talas ta bu etkinliklerden biri. Daha iki yaşında çok şeyleri başaran bir festival." şeklinde konuştu. Festival yönetmeni Kerim Abanoz, bu yıl ki festivalin 202 filmin başvurusuyla daha kapsamlı gerçekleştiğini söyledi.

Galaya katılan Türk sinemasının ünlü oyuncularından Selda Alkor, festivallerin sinemaya büyük katkılarının olduğunu belirterek, nice festivallerde Kayseri'ye gelmeyi istediğini söyledi. Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ise festival için teşekkür ederek, Altın Çınar'ın kökleşmesini diledi. Konuşmaların ardından Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin müziğini yapan sanatçı Cahit Berkay, birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

Gecede, ulusal belgesel film kategorisinde Cibik filmiyle Turgay Kural en iyi film, Zarok filmiyle Muhammed Beyazdağ jüri özel, Misafir filmiyle Haydar Demirtaş Türk Sinemasının 100. Yıl Özel Ödülü, Sazende filmiyle Ali Avlar en iyi konsetp ve senaryo, Fırtına filmiyle Aydın Kapancık en iyi görüntü, Sadık filmiyle Cantekin Cantez ve Burcu Ayşe Esen mansiyon ödülü aldı. Ulusal kısa film kategorisinde ise Dün Bugün Yarın filmiyle Anıl Kaya en iyi film, Bir Maç Günlüğü filmiyle Deniz Özden Türk Sinemasının 100. Yıl Özel Ödülü ve Adem Başaran filmiyle Orhan İnce jüri özel ödülüne layık görüldü. Ödülleri ünlü oyuncu ve sinemacılar verdi. Gece, dereceye giren filmlerin gösterimiyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar