1.Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası'na 17 ülke katıldı

1.Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı. Akdeniz Eğitimi Aşçılar Derneği(AKEAD) ve Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu(ASPAFED) öncülüğünde Manavgat Perşembe Pazarı'nda yapılan yarışmaya...

Google Haberlere Abone ol
1.Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası'na 17 ülke katıldı

1.Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı. Akdeniz Eğitimi Aşçılar Derneği(AKEAD) ve Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu(ASPAFED) öncülüğünde Manavgat Perşembe Pazarı'nda yapılan yarışmaya 17 ülkeden 600 yarışmacı katıldı.

ASPAFED Başkanı Ümit Yüksel, 1. Akdeniz Aşçılık Şampiyonası'nın Manavgat'ta gerçekleşmesinde katkıları için AKEAD Başkanı Ömer Atan'a teşekkür etti. Yüksel, toplamda 600 aşçı ve pastacının 20 kategoride yarışma yapacağını söyledi. 5 Mayıs'ta bitecek olan yarışma sonunda dereceye giren aşçı ve pastacılara altın, gümüş ve bronz madalya verileceğini kaydeden Yüksel, şampiyonanın Antalya ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

    Yüksel, "Bu şampiyonun Manavgat'ta yapılması çok önemli. Yarışmada Avrupa Aşçılar Birliği(Euro-TOSUES) üye ülkelerin temsilcileri var. Aslında ülkemiz aşçıları Avrupa Birliği(AB) girmiş durumda. Gastronomi turizmi dünyada yükselen trend. Ülkemizin tanımı için şampiyonayı önemli buluyoruz." dedi.

AKEAD Başkanı Ömer Atan, şampiyonayı zor şartlarda hazırladıklarını ve bölge tanıtımına yarar sağlayacağına inandıklarına inandıklarını kaydetti.

Önümüzdeki yıl şampiyonayı daha geniş katılımlı yapacaklarını belirten Atan, bu tür organizasyonların Antalya ve ülke tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.

    Yarışmaya, Almanya, Belçika, Bulgaristan,Danimarka, Fransa,İspanya,Yunanistan, Finlandiya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Güney Kıbrıs, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, San Marino ve Türkiye katıldı. Şampiyonaya 17 lise ve 19 üniversiteden öğrencinin iştirak ettiği bildirildi. CİHAN

Yorumlar