19 yıl sonra o ilçede YGS yapıldı

Kopya çekildiği iddiasıyla 1996'da sınavların iptaline karar verilen ilçede, 19 yıl sonra yapılan sınava 5 bin 323 öğrenci katıldı

Google Haberlere Abone ol
19 yıl sonra o ilçede YGS yapıldı

Siverek'te 19 yıl aradan sonra Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yapıldı.
Kopya çekildiği iddiasıyla ilçede 1996'da sınavların iptal edilmesi sebebi ile her İmtihan çağında binlerce öğrenci, etraf şehirlerde sınava girmek mecburiyetinde kaldı. Yetkililerin yaptığı görüşmeler sonucunda 19 yıl sonra ilçede sınavların yapılması kararlaştırıldı.



HAFTALARCA HAZIRLIK YAPILDI

Siverek Belediyesi, İmtihan öncesi okullarda duruluk yaparak ilçede çoklukla İmtihan sırasında gürültü yapılmaması uyarısında bulundu. Çok sayıda zabıta da öğrencilere kolaylık sağlanması için mektep sularında görevlendirildi. El ilanı dağıtarak, bundan sonra ilçede YGS'nin yapılacağını duyuran kaymakamlık görevlileri, öğrencilerini bekleyen velilere de kumanya verdi. Yaklaşık 250 bin nüfusu olan ilçede 19 merkezde yapılan sınava 5 bin 323 talebe katıldı. Kaymakamı Hamza Erkal, gazetecilere, sınavın rahat tamamlandığını belirterek, "Yıllar sonra yapılan İmtihan için haftalarca hazırlandık. Sınav sırasında aksaklık yaşanmaması için kurumlarla bilgi alışverişinde bulunup, vazife dağılımı yaptık" dedi.

Öğrenciler de sınavların ilçede yapılmasının psikolojik şekilde menfaatlerini rahatlattığını anlatım etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar