19 Mayıs kutlamaları kapsamındaki konser ve güreş turnuvası iptal edildi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yüzlerce işçinin ölümüyle sonuçlanan Soma’daki maden kazasının ardından 19 Mayıs dahil tüm etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Başkan Çetin, “Bu acı tüm Türkiye’nin acısıdır; ulusal...

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs kutlamaları kapsamındaki konser ve güreş turnuvası iptal edildi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yüzlerce işçinin ölümüyle sonuçlanan Soma’daki maden kazasının ardından 19 Mayıs dahil tüm etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Başkan Çetin, “Bu acı tüm Türkiye’nin acısıdır; ulusal yasın gereği her yerde yapılmalı, sorumlular hesap vermelidir.” dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle 200’ü aşkın işçinin ölmesiyle tüm Türkiye’nin yasa büründüğünü belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Cumhuriyet tarihinin en büyük maden kazasıyla karşı karşıyayız. Bu kez ateş tüm Türkiye’yi yakmıştır. Bu acı sadece ölen işçilerimizin yakınlarının ve Soma’da yaşayan vatandaşlarımızın değil, tüm Türkiye’nin ortak acısıdır. Hükümetin ilan ettiği ulusal yasın gereği yapılmalıdır.” diye konuştu.

19 Mayıs Pazartesi günü yapmayı planladıkları bayram etkinliğinin tümüyle iptal edildiğini açıklayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yüzlerce işçimizi kaybettiğimiz bir ortamda bayram sevinci ve kutlama olmaz. O nedenle 19 Mayıs akşamı meşaleli yürüyüşü ve sanatçı Onur Akın’ın vereceği konseri iptal ettik. 25 Mayıs Pazar günü planladığımız geleneksel Salbaş Karakucak Güreş etkinliğini de yapmayacağız . Acının doruğa çıktığı bu şartlarda bayram kutlaması ve etkinlik olmaz, olmamalı.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar