19 Mayıs ilçesinde esnafa hijyen eğitimi veriliyor

Samsun’un 19 Mayıs İlçesi Çok Programlı Lisesi'nde esnaflara hijyen eğitim kursu veriliyor. 19 Mayıs İlçesinde gıda sektörü ile ilgili çeşitli alanlarda faaliyet gösteren esnaf gruplarına hijyen eğitim kursu başladı. İlçe Halk Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs ilçesinde esnafa hijyen eğitimi veriliyor

Samsun’un 19 Mayıs İlçesi Çok Programlı Lisesi'nde esnaflara hijyen eğitim kursu veriliyor.

19 Mayıs İlçesinde gıda sektörü ile ilgili çeşitli alanlarda faaliyet gösteren esnaf gruplarına hijyen eğitim kursu başladı. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Çok Programlı Lise'de düzenlenen kurslar büyük ilgi görüyor.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından destek verilen çalışmalara ilk etapta 300 esnaf ve çalışanı başvurdu. 19 Mayıs Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Yiğit, "Hijyen kurslarımız büyük önem ifade ediyor. Gıda sektöründe değişik kategorilerde esnafımızın bu kursa katılması zorunluluk taşıyor. Aksi taktirde 6 Temmuz 2014 tarihinden sonra denetimlerde hijyen sertifikası olmayanlar cezai işleme tabi tutulacak ayrıca çalıştırılmayacak, işine son verilecek. Bu bakımdan sadece 8 saatlik bir süreye kapsayan bir eğitim almaları şart." dedi.

Eğitimler Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli eğitim uzmanı Bahar Kul tarafından veriliyor.

CİHAN

Yorumlar