"19 Mayıs 1919 Cumhuriyet tarihimizin miladıdır"

Samsun Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “19 Mayıs 1919, Cumhuriyet tarihimizin miladıdır.” dedi.Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı....

Google Haberlere Abone ol
"19 Mayıs 1919 Cumhuriyet tarihimizin miladıdır"

Samsun Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “19 Mayıs 1919, Cumhuriyet tarihimizin miladıdır.” dedi.

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs 1919’un, Cumhuriyet tarihinin miladı olduğunu belirten Murzioğlu, “Milli mücadele ateşini yakan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının 95'inci yıldönümünü yaşarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar büyük zorluklar ve mücadeleler içerisinde kurulduğunu ve bugünlere geldiğini; aziz şehitlerimize minnet ve şükran duygularıyla bir kez daha idrak etmekteyiz. Bu yıl 95’inci yılını idrak edeceğimiz 19 Mayıs’a maalesef Manisa’nın Soma ilçesinde milletimizi derinden sarsan felaket acı bir damga vurdu. Maden faciasından sonra ülke olarak büyük bir yasa boğulduk ve acımız çok büyük. Soma’da kaybettiğimiz kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyorum. Allah bir daha böyle acıları bizlere yaşatmasın.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs gününü gençlere armağan etmesinin ayrı bir anlamı olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, mesajında şu duygulara yer verdi: “O'nun gençlere duyduğu güveni, inancı da aynen taşıyoruz. Gençlerimizi iyi yetiştirmek, onlara iş bulmak, çare üretmek durumundayız. Onun için daha fazla yatırım yapmamız, daha çok girişimci yaratmamız gerekmekte. Bu gerçekten yola çıkarak devletiyle, milletiyle, iş dünyasıyla hep beraber gençliğimize sahip çıkmak, onların önünü açmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.”

CİHAN

Yorumlar