18 Yaşındaki İbrahim'in Katil Zanlısına Büyük Öfke

Bursa'da İbrahim Yerli'yi boğazına doladığı pantolonla boğup öldürdüğü ileri sürülen Ö.D. tutuklandı. İbrahim'in yakınları, adliye çıkışında zanlıyı linç etmeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
18 Yaşındaki İbrahim'in Katil Zanlısına Büyük Öfke

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 18 yaşındaki İbrahim Yerli'yi 3 yerinden bıçaklayıp boğazına doladığı, pantolonla boğup daha sonra cesedini kırsal bölgeye attığı iddiasıyla gözaltına tahsil edilen Ö.D. (28) mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ö.D.'ye katkı ve yataklık edip suçu saklamak ve suç delillerini bulunmamakta etmek gerekçeleriyle gözaltına tahsil edilen benzeri M.D. ise özgür bırakıldı. Ölen İbrahim'in yakınları adliye çıkışında kocaman reaksiyon gösterip zanlıyı linç etmeye çalıştı. Polis zanlıyı güçlükle kaçırdı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden gece ½ si alınarak geniş güvenlik altında Orhangazi Adliyesi'ne götürülen karı koca, sabah saatlerinde hakim karşısına çıktı. Orhangazi Adliyesi önünde dün geceden itibaren nöbet tutan çevik takat polisleri çevrede kuş uçurtmadı. Hakim karşısında suçunu itiraf eden Ö.D. İbrahim Yerli'yi ilçe yamaçlarında olan Kale Mevkisi'nde bıçakladığını, pantolonundan yakalayıp 20 m. sürüklediğini, bir zaman sonra ölmediğini başkalık edince pantolununu çıkarıp boğduğunu itiraf ettiği öğrenildi.

İBRAHİM'İN YAKINLARI ZANLIYI LİNÇ ETMEK İSTEDİ

Hakim Ö.D.'nin tutuklanmasına benzeri M.D.'nin ise özgür kalmasına karar verdi. Kararın açıklanmasının peşinden adliye önünde de canlılık yaşandı. Bursa H tipi cezaevine götürülen şüpheli geniş güvenlik önlemleri içinde adliyeden çıkarıldı. Bu esnada zanlıyı linç etmek dileyen İbrahim Yerli'nin yakınları ile polisler içinde çatışma yaşandı. Ölen İbrahim Yerli'nin halası ise adliye önünde üzüntüden baygınlık geçirdi.

Bir hafta öncelikle meydana gelen olayda, fırında çalışan Ö.D. tıpkı ofis sahibinin oğlu İbrahim Yerli'yi husumet yüzünden öldürmüştü.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar