18 yaşındaki genç annesinin böbreğiyle yeniden hayata tutundu

18 yaşındaki Gökçen Bağrıyanık isimli genç, annesinden aldığı böbrekle yeniden hayata tutundu. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde böbrek nakil olan Gökçen Bağrıyanık, “Annem bana böbreğini vermeseydi, sıkıntılı günler...

Google Haberlere Abone ol
18 yaşındaki genç annesinin böbreğiyle yeniden hayata tutundu

18 yaşındaki Gökçen Bağrıyanık isimli genç, annesinden aldığı böbrekle yeniden hayata tutundu. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde böbrek nakil olan Gökçen Bağrıyanık, “Annem bana böbreğini vermeseydi, sıkıntılı günler beni bekleyecekti.” dedi.

Annesinden aldığı böbrekle yaşama yeniden tutunan Gökçen Bağrıyanık, kendisini nakilden sonra sağlıklı ve güçlü hissettiğini söyledi. Bağrıyanık, “ Diyalize girseydim okul hayatımda sıkıntılar yaşar, hatta bu durum sosyal hayatımı kadar yansırdı. Diyaliz makinasına bağlı bir hayattan annem sayesinde kurtuldum. Bana yeniden hayat verdi. Kadavra kadar canlı vericinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Anne Zeliha Bağrıyanık ise eşi Yetkin Bağrıyanık’ın da 7 yıl önce böbrek nakli olduğunu ve aynı yıl oğlu Gökçen’in rahatsızlığını öğrendiklerini belirtti. Ailelerinde şeker hastası kişilerin bulunması nedeniyle verici bulamadıkları ve kendi böbreğinin uygun bulunmasıyla evladına organ bağışlayan Zeliha Bağrıyanık, “Böbreğim iyi ki uyumluydu. Ona yeniden can verme şansını yakaladım.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar