18 ilde operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Sivas merkezli 18 ilde yasa dışı dinlemeye yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 polis gözaltına alındı. Gözaltı sayısı artabilir.

Google Haberlere Abone ol
18 ilde operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Sivas Emniyet Müdürlüğü sebebi ile uzun süredir süren tahkikat kapsamında Sivas başta olmak üzere, aralarında Ankara, Eskişehir, Ordu ve Çorum benzeri illerin de yer aldığı 18 ilde polis ekipleri bugün öğlen saat 11.00 sularında operasyon başlattı. Operasyonlarda 10 polis gözaltına alındı. Gün içinde bu sayının 35’e ulaşacağı ileri sürüldü.

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA ESKİ ŞUBE MÜDÜRÜ DE VAR
'Paralel yapı' operasyonu kapsamında daha evvela muhtelif usulsüz dinleme faaliyetleri düzenledikleri iddia edilen ve bu çalışmaları müfettiş raporları ile belirleme edilen aralarında eski şube müdürlerinin de yer aldığı 10 polis gözaltına alındı. Sivas'ta ise bir tanesi eski İstihbarat Şube Müdürü F.A. olmak üzere 2 şahıs gözaltına alındı. Diğer illerdeki polislerin daha evvela Sivas'ta vazife oluşturan ve tayin ile bu illere gönderilen polisler yer aldığı öğrenildi. Polislerin bir bölümü mesai başındayken, izinli olanlar ise evlerinden alındı. Sivas'ta sıhhat kontrolünden geçirilen 2 polis, sorgulanmak üzere tekrar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonun detaylarıyla ilgili daha sonra izahat yapılması bekleniyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar