175. yılın coşkusunu çocuklarla birlikte kutladılar

Jandarma’nın 175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde çeşitli organizasyonlar gerçekleştirilirken, Elbistan jandarması, farklı bir organizasyonla coşkuyu çocuklarla paylaştı. Jandarma Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıl dönümü...

Google Haberlere Abone ol
175. yılın coşkusunu çocuklarla birlikte kutladılar

Jandarma’nın 175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde çeşitli organizasyonlar gerçekleştirilirken, Elbistan jandarması, farklı bir organizasyonla coşkuyu çocuklarla paylaştı.

Jandarma Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Elbistan Garnizon Komutanlığı ile Merkez Karakol Komutanlığı'nın birlikte düzenlediği tanıtım organizasyonu büyük ilgi görüyor. İlkokul öğrencilerine dönük tanıtım programları çocukların yoğun ilgisi ile karşılanıyor. Özellikle kamufle edilmiş silahlı araç Kobra, çocukların yakından tanımak istediği araçların en başında geliyor.

Elbistan Jardarma Garnizon Komutanlığı tarafından organize edilen program çerçevesinde, Elbistan’a bağlı Türkören Köyü İlkokulu, TOKİ İlkokulu ve AEL İlkokulu’nda jandarma tanıtıldı. AEL İlkokulu’nda düzenlenen 175. yıl tanıtımı sırasında çocuklar, askeri araçlara hücum etti. Burada timleri tanıtan Jandarma Merkez Karakolu Komutanı Teğmen Mümtaz Çetin, gösterilen ilgiye teşekkür etti. Çetin, “Burada jandarmanın 175. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı olarak, jandarma teşkilatını ve Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’nı tanıtmak üzere okula geldik. Jandarma, emniyet ve asayiş ile kolluk düzeni sağlayan, kanun ve nizamlarını yerine getiren, silahlı, askeri birlik ve güvenlik kolluk kuvvetidir. Jandarma teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzde 90’ının da emniyet ve asayişini sağlamaktadır.” dedi.

Daha sonra öğrencilere, araçları gezmeleri ve incelemeleri için izin verildi. Araçlar karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, en fazla Kobra adlı mermi geçirmeyen, karada ve suda hareket edebilen, nokta atışı yapabilen, bilgisayarlı araca ilgi gösterdiler. Yer yer megafonlarla seslerini duyurmak isteyen öğrenciler, ellerine geçirdikleri mikrofonlar sayesinde öğretmenlerine olan sevgilerini aktardılar.

CİHAN

Yorumlar