17 ve 25 Aralık operasyonunda ortaya çıkan hezimetin öcünü almaya çalışıyorlar

Gaziantep Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği Başkanı Ömer Kayar, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin gözaltına alınmalarıyla ilgili, “Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bir algı operasyonuna tekrar girişiliyor. 17 ve 25 Aralık operasyonunda...

Google Haberlere Abone ol
17 ve 25 Aralık operasyonunda ortaya çıkan hezimetin öcünü almaya çalışıyorlar

Gaziantep Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği Başkanı Ömer Kayar, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin gözaltına alınmalarıyla ilgili, “Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bir algı operasyonuna tekrar girişiliyor. 17 ve 25 Aralık operasyonunda ortaya çıkan hezimetin öcünü almaya çalışıyorlar.” dedi.

Türkiye'de hukukun tamamen katledildiğinin altını çizen Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği Başkanı Ömer Kayar, emniyet mensuplarının gözaltına alınmasını hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanılmaya çalışıldığına dikkat çeken Kayar, “Türkiye'nin geldiği nokta demokrasi, hukuk açısından güzel değil. AKP iktidarının yapmış olduğu tüm eylemler Türkiye'nin kararlarına uymak zorunda olduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne aykırıdır.” diye konuştu.

AYARINI BOZDUĞUN KANTAR, BİR GÜN GELİP SENİ TARTAR

Başbakan tarafından kahraman ilan edilen polislerin şimdi ise elleri kelepçeli halde gözaltına alınmasına tepki gösteren Kayar, “Halk kahramanı ilan edilen kişilerin Ramazan ayında apar topar gözaltına alınması hukuka aykırıdır. Gözaltına alınan polisler, çağrıldıklarında ifade vermeye gelebilecek insanlar. İki sene önce doğru olan şeyler şimdi mi yanlış oldu, ya da şuan doğru olan şeyler iki sene önce yanlış mı oldu? Atalarımızın çok güzel bir sözü var: Ayarını bozduğun kantar, bir gün gelip seni tartar.” ifadelerine yer verdi.

Dernek Başkanı Kayar, şunları kaydetti: “Yazıklar olsun demekten başka bir şey diyemiyoruz. CMK'da arama kararı ile ilgili hüküm bellidir. Kelepçe takılma hususları da bellidir. Gecenin bir vakti insanların evini basarak gözaltına almak hukuka aykırıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bir algı operasyonuna tekrar girişiliyor. Bu operasyonların devam etmesi operasyonu gerçekleştirenlerin haklılığını ortaya çıkarmaz. 17 ve 25 Aralık operasyonunda ortaya çıkan hezimetin öcünü almaya çalışıyorlar. Halk karşısında bu insanları rencide etmeye çalışıyorlar. Şube müdürünün ellerinin arkadan kelepçelenmesi emniyeti diskalifiye etmektir.”

KENDİLERİNE GÖRE ŞEKİLLENDİRDİKLERİ YASALARLA KENDİLERİ DE YARGILANACAK

Yargıya baskı yapıldığını ve yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını söyleyen Kayar, “Ergenekon sanıkları, 28 Şubat tarihinde yasama ve yürütmeyi ele geçirerek istedikleri kanunları çıkartmışlardı. Yapmış oldukları yasalarla kendileri yargılandı. AKP'de aynı şekilde yasaları kendilerine göre değiştiriyor. Ama değiştirdikleri yasalarla kendileri de yargılanacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar