17 ilde 105 kişi hakkında gözaltı kararı

FETÖ soruşturması kapsamında 17 ilde 105 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
17 ilde 105 kişi hakkında gözaltı kararı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 17 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 105 kişi hakında gözaltı kararı çıkarıldı. Hakkında gözaltı kararı verilenlrin çoğunluğu örgütün askeri yapılanmasına yönelik. 

Öte yandan Düzce'de bugün gözaltına alınan 10 polis ve bir memur adliyeye sevk edildi. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla komiser H.S, polis memurları A.T, A.D, , B.Y, C.P, E.O, F.S, İ.B, S.Ç. ile Kredi ve Yurtlar Kurumunda memur H.C.I. gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, bazı belge ve dokümanlara el konuldu. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra zanlılar, adliyeye sevk edildi.

ARALIK KAYMAKAMI TUTUKLANDI

Diğer taraftan Iğdır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 9 kişiden, Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu ve bir polis memuru tutuklandı.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan Hayri Zorlu ve biri başkomiser 8 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. 

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Hayri Zorlu ve bir polis memuru tutuklandı. Diğer 7 polis ise serbest bırakıldı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevlerinden el çektirilen Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu ve eşi Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu ile 8 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı. Daha önce sulh ceza hakimliğine sevk edilen Nursan Vural Zorlu, adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

 

Yorumlar