"17 Aralık olaylarının Başbakan ve ailesinin etrafında odaklandığı kanıtlandı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK toplantısı devam ederken toplantıdan ayrılan CHP Sözcüsü Haluk Koç yaptığı açıklamada, “Ortaya dökülen bazı tapeler, 17 Aralık'ta Türkiye’yi sarsan büyük yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık olaylarını bizzat Başbakan ve ailes.

Google Haberlere Abone ol
"17 Aralık olaylarının Başbakan ve ailesinin etrafında odaklandığı kanıtlandı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK toplantısı devam ederken toplantıdan ayrılan CHP Sözcüsü Haluk Koç yaptığı açıklamada, “Ortaya dökülen bazı tapeler, 17 Aralık'ta Türkiye’yi sarsan büyük yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık olaylarını bizzat Başbakan ve ailesinin etrafında odaklandığını bugün bu tapeler kanıtlamış bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 22.00’da olağanüstü olarak toplanan MYK toplantısı devam ederken basının karşısına çıkan CHP sözcüsü Haluk Koç, “Ortaya dökülen bazı tapeler, 17 Aralık'ta Türkiye’yi sarsan büyük yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık olaylarının bizzat Başbakan ve ailesinin etrafında odaklandığını bugün bu tapeler kanıtlamış bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti yönetiminden sorumlu olan başbakanın ortaya dökülen konuşma kayıtları, tüyler ürperten gerçekleri ortaya koymaktadır. Şimdi çok açıkça söylüyoruz. Bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyetini böylesine kirli ilişkilerin odağında bulunan bir kişi artık yönetemez. Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığındaki hükümet, şuandan itibaren meşruiyetini kaybetmiştir.” dedi.

Haluk Koç, “Bu tapelerde kirli ilişkiler, kirli para miktarı belli değil fakat milyon, milyar euro, dolar bunlardan bahsediliyor. Bütün bunlar açıkça ortaya çıkmıştır. 17 Aralık günü Başbakan, büyük bir panik ve korku içerisinde operasyonun başladığı saatlerde oğluyla konuşmaktadır ve gün boyunca ve bu konuşmalar önlem alma boyutunda devam etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten, yönetim kademelerinde bulunan, sorumluluğu olan herkesi sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bu Başbakan, şu andan itibaren istifa etmek zorundadır. Türkiye, bu kirle bu yükle yoluna devam edemez. 17 Aralık'tan sonra Türkiye demokrasisine giydirilmeye çalışılan o örtüyü, o baskıyı, o karartmayı bu iddiaları sorgulanamaz, yargılanamaz, takip edilemez noktaya taşınması için yapılan olağanüstü yasama gayretlerini bir kez daha anlıyoruz. Pislik örtülmek istenmektedir. Kirlilik kapatılmak istenmektedir. Başbakan kendisine ulaşılmasını engellemek istemektedir.” şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar