"160 ülkede bayrağımızı dalgalandıran fedakar öğretmenler bunu hak etmiyor"

Zonguldak’ta 22 sivil toplum kuruluşu, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, son günlerde başvurulan nefret diline tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
"160 ülkede bayrağımızı dalgalandıran fedakar öğretmenler bunu hak etmiyor"

Zonguldak’ta 22 sivil toplum kuruluşu, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, son günlerde başvurulan nefret diline tepki gösterdi.

Zonguldak Emirgan Hotel’de ortak basın toplantısında bir araya gelen Zonguldak merkez ve ilçelerdeki dernek yöneticileri, hakaret sözlerini kullanan siyasilere sağduyu çağrısı yaptı.
22 dernek adına konuşan Zonguldak İş Adamları Derneği(ZONİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Sağar, “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yaşanan süreçte hükümet tarafından telaffuz edilen ‘paralel devlet, örgüt, in, haşhaşi ve virüs’ gibi sözler, vicdanları yaralamaktadır. Daha 5 - 6 ay öncesine kadar ‘gönül erleri’ olarak kamuoyu önünde övülen Hizmet Hareketi'nin, tarihin en kanlı örgütlerinden ‘Haşhaşiler’e benzetilecek kadar çelişkiye düşülmesi; manidar olduğu kadar ülkenin demokratikleşmesi ve farklı grupların barış içinde yaşaması beklentilerine de büyük darbe vurmaktadır.” dedi.

Siyasileri daha yapıcı bir dil kullanmaya davet eden Sağar, “Bizler Zonguldak ve ilçelerinde görev yapan sivil toplum kuruluşları olarak; toplumun kamplaştırılmasını, daha düne kadar siyasilerin övmek için birbiriyle yarıştığı Hizmet Hareketi'nin haksız yere suçlanmasını, delil olmadan karalama kampanyası yapılmasını ve insanlığa eğitim yoluyla hizmet etmekten başka gayesi olmayan camianın ‘öcü’ ilan edilmeye çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Ülkemizi ve insanımızı Türk okulları aracılığıyla dünyanın dört bir köşesinde gururla duyuran, bayrağımızı 160 ülkede dalgalandıran bu isimsiz kahramanların, ağza alınmayacak hakaretleri hak etmediğini düşünüyoruz. Bu süreçte herkesi daha yapıcı bir dil kullanmaya ve sorumluluğa davet ediyoruz.” diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde toplumun bir kesiminin 'mürteci, habis, ur, kan emici, vampir, yarasa, örümcek kafalılar, sıkma başlar, yobazlar, gericiler, yeşil sermaye' gibi ithamlarla yok edilmeye çalışılmasının henüz hafızalarda tazeliğini koruduğunu dile getiren Sağar, ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla kaleme alındığı apaçık ortada olan yalan haberlerin bir bir tekzip edildiğini kaydetti.

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE DEVLET ELİYLE BİR BANKA BATIRILMAK İSTENMEZ"

17 Aralık süreciyle birlikte bir takım haksızlıklara şahit olunduğunu hatırlatan ZONİAD Başkan Vekili Sağar, şunları söyledi: “Bu süreçte sadece bunlarla yetinilmemekte, camiaya yakın olduğu düşünülen işadamlarına ait iş yerleri keyfi denetim ve tehditlerle baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Ayrıca kamu kurumlarının, bir katılım bankasındaki mevduatlarını çekmeye zorlanarak bankanın devlet eliyle zor durumda bırakılmak istendiği açıkça görülmektedir. Bütün dünyada batan bankalar devlet eliyle kurtarılırken, ülkemizin en büyük ilk 10 bankası arasında gösterilen bir bankanın devlet eliyle batırılması gayretleri kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır. Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar, Hizmet Hareketi'ne nispet edilerek fişlenmekte ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden kıyıma tabi tutulmaktadır. Farklı dünya görüşüne sahip insanlar da Hizmet Hareketi'ne mensup olduğu iddiasıyla fişlenip sürgün edilmektedir.”

"ALA’NIN SÖZLERİ İBRET VESİKASIDIR"

Sağar, Anadolu insanının himmet ve gayretleriyle büyükelçiliğin bulunmadığı ülkelerde dahi Türkiye'yi en güzel şekilde temsil eden, ulaştıkları her insana Türkiye'yi ve milleti sevdiren, yurt dışındaki okulların da yıpratılma çabalarına ibretle şahit olunduğuna dikkat çekti. Sağar, şunları söyledi: "Devletimizin büyükelçilerine; -daha geçen haziran ayındaki Türkçe Olimpiyatları’nda kürsüye çıkarak kahraman ilan ettikleri öğretmenlerimizi ve Türk okullarını-, örgüt üyesi olarak kötülemesi görevi verilmektedir. Daha önceki hitaplarında ‘Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’, ‘Muhterem büyüğümüz, dua ve emirlerinizi bekliyoruz’ diyenler; gün geldi ismini zikredemez oldular. ‘Okyanus ötesi’ diye ismini anmaya başladılar. Sonra da terör örgütü lideri diye yaftalamaya başladılar. Bütün bu gel-gitleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ayrıca en son Erzurum’daki AK Parti aday tanıtım toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın sarf ettiği, 'Sen kimsin, kimsin sen?' vb. sözleri ‘dün dündür, bugün bugündür’ mantığının açığa vurması bakımından ibret vesikası niteliği taşımaktadır.”

ZONİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Sağar, sivil toplum kuruluşları adına ülkeyi yöneten siyasilere şu çağrıda bulundu: “Hayatlarını almaya değil vermeye adamış ve dünyevi hiçbir beklentisi olmayan insanları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden ve kardeşlik hukukumuzu zedeleyen söz ve davranışlardan vazgeçilmelidir. Özellikle şimdiye kadar Hizmet Hareketi için her platformda desteklerini ve takdirlerini ifade etmekte olan Sayın Başbakan'ın bir an önce bu tutumunu yeniden gözden geçirip sağduyuyla hareket etmesini beklemekteyiz.”

'SİYASİ PARTİ KURACAK MISINIZ?' SORUSU

Basın açıklamasının ardından toplantıya katılan yerel ve ulusal basın temsilcilerinin '30 Mart’ta siyasi partileşmeye yönelik bir adım atacak mısınız?' şeklindeki bir sorusuna Sağar, şu cevabı verdi: “Bu hareketin kesinlikle siyasi partiye dönüşme gibi bir düşüncesi hiçbir zaman olmadı, bundan sonra da kesinlikle olmayacaktır.” CİHAN

Yorumlar