16. ÜNİP Toplantısı Erzurum'da başladı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde 16. Üniversitelerarası İşbirliği Programı başladı. AÜ Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programa yaklaşık 50 üniversiteden rektörler, rektör yardımcıları ve temsilciler katılıyor....

Google Haberlere Abone ol
16. ÜNİP Toplantısı Erzurum'da başladı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde 16. Üniversitelerarası İşbirliği Programı başladı. AÜ Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programa yaklaşık 50 üniversiteden rektörler, rektör yardımcıları ve temsilciler katılıyor.

Toplantıda konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Bozpınar, toplantıyı ve içeriği takdir etmek için geldiğini ifade etti. Bozpınar, "Bugün bu güzel işbirliği toplantısını izlemek, üniversitelerimizin bir araya gelerek güçlü noktalarını ve projelerini gerçekleştirmeleri adına buradayım. Burada çabalarınızı yerinde görmeye ve bize düşen görevleri öğrenmeye geldim. Temel problemlerden bir tanesi merkezden yönetimdir. En önemli amaçlarımızdan biri, muhataplarımızı yakından tanıyıp bilgiye dayalı kararlar vermeye çalışmaktır. Sizlerin de gayreti ve desteğiyle, YÖK dinamik bir süreç yaşamaktadır. Bizler, 250 üniversitemiz daha olsaydı, yine az diyecektik. Üniversiteler her yıl bizden kontenjan düşürme talebinde bulunuyor. Toplumdaki talebi ve her yıl artan lise mezunu sayısını düşündüğümüzde bunun imkânsız olduğunu görüyoruz. Yaklaşık 1 milyon 200 bin yeni mezun, bir o kadar da yeni öğrenciyi yerleştirmeye çalışıyoruz. 2017’ye kadar yeni öğrenci baskısı ile karşı karşıyayız. En büyük gayret size düşüyor. 176 üniversitenin dünya yükseköğretimindeki payının artması lazım. Eğitim artık ihracat kalemlerinden biri haline geldi. Üniversitelerimizin yabancı öğrencilere yönelik yaptıkları tanıtım programlarına elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Üniversitelerimizin daha iyi noktalara gelmeleri en önemli amaçlarımızdan birisidir. Bunun için de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar