16 okula ecza dolabı ve ilk yardım malzemesi yardımı yapıldı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında başlattığı ‘İlk Yardım Hayat Kurtarır’ projesi ile 16 okula ecza dolabı ve ilk yardım...

Google Haberlere Abone ol
16 okula ecza dolabı ve ilk yardım malzemesi yardımı yapıldı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında başlattığı ‘İlk Yardım Hayat Kurtarır’ projesi ile 16 okula ecza dolabı ve ilk yardım malzemesi yardımında bulundu.

‘İlk Yardım Hayat Kurtarır’ projesi ile daha önce tespit edilen 16 okulun idareci, öğretmen ve öğrencilerine MŞÜ kampusu Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda seminer verildi. Seminerde, Kızılay Muş Şube Başkanlığı ve Kızılay Doğu Anadolu Bölge Müdürü Baran Akar, ‘İlk Yardım’ ile ilgili uygulamalı ve çizgi film eşliğinde bilgiler verdi.

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı’nın öncülüğünde ‘İlk Yardım Hayat Kurtarır’ projesini hayata geçiren Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Özlem Keçe, Seda Durak ve Serap Bitin 16 köy okuluna ecza dolabı ve ilkyardım malzemesi yardımında bulundu. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı, uygulanan projelerin önemine değinerek üniversitenin toplumdan kopuk bir kuruluş olmadığını belirterek aksine toplumla iç içe olduğunu söyledi. Öğretmen aday adaylarının hayata geçirdiği projeler sayesinde birçok okula yardımcı olduğunu ifade eden Bozarı, destek veren esnaf ve kuruluşlara da ayrıca teşekkür etti. Projelerle toplumun sorunlarına ortak olmayı amaçlandığını kaydeden Bozarı, şunları söyledi: “Öğretmen adaylarına toplumsal sorumluluk bilincini uygulamalı olarak kazandırmayı hedef edinen topluma hizmet uygulamaları dersi Eğitim Fakültemize ait bölümlerde 3. sınıfta okutulan bir derstir. Öğretmen adaylarının iş birliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan dersimiz bir yandan bunları yaparken diğer yandan da üniversitemizin toplumdan bağımsız bir kuruluş olmadığını, aksine toplumla iç içe olduğunu göstermektedir. Bugün burada gerçekleştirilen proje gibi toplumun sorunlarına ortak olmayı amaçlayan, yada bu sorunların çözümüne katkıda bulunan birçok projemizin olduğunu da sizlere bildirmek isterim. Ben bu bağlamda başta Üniversite yönetimimiz ve paydaşlarımız olmak üzere, yardımlarını esirgemeyen esnaflarımıza, bizleri kırmayıp projemize destek olan Barış Koç, Baran Akar ile Deniz Sinan Bulakçıbaşı ve tabi ki bu projenin mimarı olan öğretmen aday adayı arkadaşlarım sevgili Özlem Keçe, Seda Durak ve Serap Bitin’e en içten teşekkürlerimi sunar başarılarının devamını dilerim.”

Yapılan konuşmalardan sonra ise 16 okula dağıtılan ecza dolabı ve ilk yardım malzemesi hakkında detaylı bilgiler verildi. Öte yandan düzenlenen seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, Üniversite öğretim Görevlileri, okul idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı. CİHAN

Yorumlar