155'i arayıp 'Başbakan'a hakaret etti' dediler, günü karakolda geçirdi

Bursa’da terzilik yapan Burhan Eyüboğlu, 155 Polis İmdat'a yapılan ‘Başbakan'a hakaret etti’ iddiası nedeniyle karakolluk olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
155'i arayıp 'Başbakan'a hakaret etti' dediler, günü karakolda geçirdi

Bursa’da terzilik yapan Burhan Eyüboğlu, 155 Polis İmdat'a yapılan ‘Başbakan'a hakaret etti’ iddiası nedeniyle karakolluk olduğunu söyledi. Dün gün boyunca polislerce alıkonulan Eyüboğlu, bugün Bursa Adliyesi'nde 155’i arayıp kendisine iftira atan kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Merkez Osmangazi ilçesinde 15 yıldır terzilik yapan ve çevresi tarafından sevilen Burhan Eyüboğlu, Zaman Gazetesi okuduğu ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a oy vermeyeceğini söylediği için iftiraya uğradığını söyledi. İşyerine gelen kimi insanların Zaman Gazetesi’ni görünce, ‘bunu okuma, Başbakan bunu okumuyor’ dediğini, kendisinin de buna karşı düşüncelerini ifade ettiğini anlatan Eyüboğlu, birçok insanla bu konuları konuştuğunu kaydetti. İşyerine gelen polis memurlarının da olduğunu ve onlarla da benzer konuşmalar yaptığını belirten Eyüboğlu, dün, kendisinin 155’e şikayet edildiğini kaydetti.

İki çocuk babası Eyüboğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Birileri, ‘Başbakan'a hakaret ediyorsun’ diyerek beni polise şikayet etmiş. Beni polisler alıp götürdüler, beni işimden ettiler, sağlık kontrolünden geçtik. Karakolda hakkımda şikayet olduğunu söylediler. Başbakan'a küfür ettiğimi iddia etmişler. Ben de etmediğimi söyledim, benden kim şikayetçi olmuşsa ondan şikayetçi olduğumu söyledim. Ben Başbakan'a oy vermediğim için beni fişlemişler. ‘Başbakan oy verenler sana iş yaptırmazlar, şunu yaptırmazlar, bunu yaptırmazlar’ diye burada millete bir baskı koyuyorlar. Ben de ‘beni kim şikayet etmiş’ diye, bu gazeteyi okumak yasaksa yasaklansın. Ben bu gazeteyi okuyarak suç mu işliyorum.”

Başbakan'a hakaret etmediğini belirten Eyüboğlu, şöyle devam etti: “Benim burada dediğim, ‘ona nasıl bir daha oy vereyim, baksanıza, yalan yanlış konuşuyor, hırsızlık yapan insanlarla oluyor, bir bakan haşa ‘bakara kakara’ diyor, Allah’ın kelamına laf ediyor. Buna bir şey söylemiyor. Ben AK Parti’ye oy versinler diye, 90 kişiye telefon ettim, tanıdıklarıma tavsiye ederek oy verdim. Ama şimdi iç yüzünü gördüm. Şimdi Hizmet Camiası'na, ‘Allah, Bismillah’ diyen insanlara karşı, ‘bakara dakara’ yapan insanlarla bizim işimiz olmaz, diyerek kendisine oy vermeyeceğimi ve tanıdıklarıma da sakın vermeyim, dediğimi anlattım. Benim Başbakan'a hakaret ettiğim yok. AK Parti'ye oy vermemek için çalışacağımı söylemişim, açık konuşayım, başka bir şey dediğim yok. Ben bunu söyledim diye, gazete okuyorum diye, ben terör örgütü değilim. Bu kadar basit mi bir insanın alınıp götürülmesi karakollara.”

Küfür iddiasıyla kendisine baskı yapıldığını söyleyen ve adliyeye giderek kendisini şikayet eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunan Eyüboğlu, “Ben de vergi veriyorum. Ama artık şimdinden sonra bilmiyorum, buraya maliyeler, belediyeler gelir gider, neyimiz var neyimiz yok bakarlar, başlarlar bizimle uğraşmaya. Ben terziyim kardeşim. 155’i kim arayıp da beni şikayet etmişse ondan şikayetçi oluyorum, onun için adliyeye geldim, ben de kendisinden şikayetçiyim.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar