155 Polis İmdat'a SMS ile ihbar dönemi 1 Şubat'ta başlıyor

Vatandaşlar acil durumlarda, ihbar veya şikâyette bulunabilmesi için cep telefonundan kısa mesajla (SMS) kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunabilecek.

Google Haberlere Abone ol
155 Polis İmdat'a SMS ile ihbar dönemi 1 Şubat'ta başlıyor

Vatandaşlar acil durumlarda, ihbar veya şikâyette bulunabilmesi için cep telefonundan kısa mesajla (SMS) kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunabilecek. Uygulamayla duyu kaybı, dil ve konuşma kaybı olan özürlüler de 155 Polis İmdat Acil Çağrı kısa numarasını kullanarak polise ulaşabilecek. Uygulama 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe girecek.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 05.06.2012 tarihinde 28314 nolu Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Acil Yardım Çağrı Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik ile acil çağrıların SMS yoluyla iletilmesi ile ilgili usul ve esasların düzenlendiği kaydedildi. Suçla mücadele unsurlarının temelini teşkil etmekte olan, ihbar alma ve koordinasyon hizmetlerinin SMS hizmetinin faaliyete geçmesiyle, suç ve suçlularla mücadelede vatandaşın polise olan desteğini daha da artıracağı ifade edildi.

Duyu kaybı, dil ve konuşma kaybı olan vatandaşların da 155 Polis İmdat Acil Çağrı kısa numarasını kullanmak suretiyle cep telefonundan acil durumlarda, ihbar ve şikayette bulunması amacıyla 155 SMS servisinin, 1 Şubat'tan itibaren kullanıma açılacağı belirtilen açıklamada, şu uyarılara da yer verildi: "SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgiler eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. Cep telefonlarının SMS kısmına ihbar veya şikayetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155'e göndermek suretiyle ücretsiz olarak mesaj iletilebilecektir. SMS'ler hangi konumdan gönderilmiş ise o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine iletilecektir. Gereksiz ve içeriği boş bırakılmış SMS'ler gönderilmemelidir. Kullanmış olduğunuz bazı akıllı telefonlarda Acil Çağrı Bildirim özelliği var ise (çalınmaya karşı veya acil durumlar için) telefon menüsünden gerekli ayarlar yapılmak sureti ile, kullanıcının haberi olmadan gereksiz acil çağrı SMS gönderimi yapması engellenmelidir.” CİHAN

Yorumlar