155 Polis İmdat hattına kısa mesajla da ulaşılabilecek

Vatandaşların acil durumlarda aradığı 155 Polis İmdat hattına, bundan sonra ücretsiz kısa mesaj (SMS) de gönderilebilecek.

Google Haberlere Abone ol
155 Polis İmdat hattına kısa mesajla da ulaşılabilecek

Vatandaşların acil durumlarda aradığı 155 Polis İmdat hattına, bundan sonra ücretsiz kısa mesaj (SMS) de gönderilebilecek. Şubat başında başlayacak uygulama, yardıma ihtiyacı olan vatandaşların, bulunduğu ortam itibariyle sesli konuşmasının can ve mal kaybına sebep olacağı durumlarda ihbar ve şikâyetini bu şekilde iletmesin imkaı sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, SMS hizmeti sayesinde engelli vatandaşların da güvenlik hizmetini her şartta almanın özgüvenini yaşayacağını belirtti. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Emniyet Teşkilatımız, vatandaşlarımıza verdiği önemle Engelsiz Türkiye projesi kapsamında engellerden bir tanesini daha kaldırmış olacaktır. Telefon görüşmesi yapmak suretiyle ihbar ve şikâyette bulunmak isteyen bir birey, SMS servisini kullanarak gerekli bilgilendirmeyi yapabilecektir. Yine yardıma ihtiyacı olan birey, bulunduğu ortam itibariyle sesli konuşmasının can ve mal kaybına neden olacağı durumlarda, ihbar ve şikâyetini SMS vasıtasıyla yapabilecektir. Bu bağlamda vatandaşlarımızın, 155 Polis İmdat acil çağrı kısa numarasını kullanmak suretiyle cep telefonundan acil durumlarda ihbar ve şikâyette bulunabilmesi amacıyla 155 SMS servisi, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren kullanıma açılacaktır. Vatandaşlarımı, cep telefonlarının SMS kısmına ihbar ve şikâyetleriyle ilgili bilgileri yazdıktan sonra 155' e göndermek suretiyle ücretsiz olarak mesajlarını iletebileceklerdir. İlk etapta SMS ihbarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından, SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. SMS’ler hangi konumda gönderilmişse o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat acil çağrı merkezine iletilecektir.” CİHAN

Yorumlar