1,522 Belediyeye Soruşturma Açıldı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "2009 yılından sonra tam bin 522 belediye başkanı hakkında yolsuzluktan dolayı resmen soruşturma açılmıştır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
1,522 Belediyeye Soruşturma Açıldı

Saadet Partisi Amasya adayları, düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı. Özel İdare Çok Amaçlı Salon'da gerçekleşen programda, SP'nin il ve ilçe Belediye başkan adayları tek tek tanıtıldı. Partililerin yoğun alkış ve tezahüratları eşliğinde kürsüye gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, mahalli yönetimlerin Saadet Partisi’nin işi olduğunu söyledi. Belediyecilik hizmetlerinin, hizmeti ibadet sayan bir zihniyetin işi olduğunu ifade eden Kamalak, “Belediyecilik ‘Rüşvet alanda veren de melundur’ diyen bir düşüncenin işidir; yani bizim işimizdir.” diye konuştu.

Kamalak şöyle devam etti: “1989’lardan itibaren belediye başkanlığını kazandığımız her il ve ilçede belediye başkanlığımızın giriş kapısının üzerine kocaman harflerle ‘Rüşvet alanda veren de melundur’ yazdırmıştık. Peki, bizden ayrılanlar yahut bizden sonra gelenler ne yaptılar? O levhaları indirdiler oradan. ‘Rüşvet alanda rüşvet veren de memnundur’ ifadesini adeta gönüllere yazmaya gayret ettiler. Can dostlarım! Bizler 3 günlük bir parti değil, 45 yıllık bir düşüncenin sembolüyüz. Bu 45 yıllık süre içerisinde çeşitli zamanlarda devletin en önemli bakanlıklarında milli görüş erleri görev yaptılar. Hiç biri hakkında Allah aşkına en ufak bir rüşvet olayına tanık oldunuz mu? Yüzlerce belediye başkanlıklarında Milli Görüş erleri görev aldı, bunların her hangi birisi rüşvetle suçlandı mı? Bir yolsuzlukla suçlandı mı?"

2009 yılında ki mahalli seçimler sonrasında bin 522 Belediye başkanı hakkında yolsuzluktan, usulsüzlükten, rüşvetten, adam kayırmaktan, iltimastan ve ihaleye fesat karıştırmaktan dolayı resmen soruşturma açıldığını belirten Kamalak, "Kimdir bunlar biliyor musunuz? Tam 600'ü AK Partili, 454'ü CHP'li, 232 MHP'li, 96'sı da Barış ve Demokrasi Partisi'ne ait belediye başkanıdır.” şeklinde sıraladı.

Rüşvete, yalana, dolana mahkum olmuş, gözünü oraya dikmiş insanların peşinden gitmeye mecbur olunmadığını ifade eden Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakın mallarınız çalınıyor. Halbuki bizim inancımıza göre, bizim yönetim kadrosunda bulunan her bir kardeşimiz toplumun malının bekçisidir, şehrin eminidir.”

Yorumlar