150 yıllık Ankara İl Genel Meclisi son kez toplandı

Ankara İl Özel İdaresi Genel Meclisi, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in katılımıyla son kez bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
150 yıllık Ankara İl Genel Meclisi son kez toplandı

Ankara İl Özel İdaresi Genel Meclisi, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in katılımıyla son kez bir araya geldi.
Osmanlı Devleti’nin modernleşme ve yeni bir taşra yönetim sistemi arayışları sonucunda 1864 yılında Vilayet Nizamnamesi ile kurulan, 1871 yılında İdare-i Umumiye-i Vilayet Nizamnamesi ile geliştirilen ve 1913 yılında İdare-i Umûmiye-i Vilayet Kanunu Muvakkatı ile görevlerine getirilen yeni düzenlemeler ile takriben 150 yıldan beri kırsal alanlarda yaşam kalitesini iyileştirici çalışmalar yapan Ankara İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi, 2014 Mart toplantısı ile son defa Vali Alaaddin Yüksel’in de katılımıyla bir araya geldi.

    Ankara İl Genel Meclisinin son toplantısına İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdaresi merkez ve taşra yöneticileri ile kurum ve kuruluşların ilgilileri katıldı.

    SEÇİM SONUNDA HUKUKİ VARLIĞI SONA ERECEK

    6360 sayılı Kanun ile Mahallî İdareler seçimleri sonunda hukuki varlığı sona erecek olan Ankara İl Özel İdaresi Genel Meclisi'nin son toplantısına katılan Vali Yüksel, İl Genel Meclisi üyelerine hitaben yaptığı konuşmada “Ankara İl Özel İdaresinin ve Genel Meclisinin mevzuatla belirlenmiş görevlerini etkili, verimli ve süratli bir şekilde yerine getirmede çok başarılı hizmetleri olduğunu” belirterek “Demokrasinin gereklerine uygun olarak tartışan ama Ankara’nın umumi menfaatleri olunca kucaklaşan ve kararlarını bu şekilde ortaya koyan emsallerine örnek bir İl Genel Meclisini saygıyla selamlıyorum.” dedi.

    VEDA YEMEĞİ İLE SONA ERDİ

    Vali Yüksel, “Bugün demokratik manada yerel hizmetlerin yürütümünde mahalli yönetimler nasıl tanımlanıyorsa aranan bütün başlıklar Ankara İl Genel Meclisinde ve İl Özel İdaresinde ortaya konulmuştur.” diye konuştu.

    Yüksel, “Hepimiz biliyoruz ki bugün çağdaş yerel yönetimlerde açıklık esastır. Katılımcılık ve hesap verebilirlik vazgeçilmezdir. Tepelerin arkasındaki insanlara insan haklarına saygılı bir biçimde götürülen hizmetler Ankara İl Genel Meclisini ve İl Özel İdaresini farklı kılan hususlar olmuştur.” ifadelerini kullandı.
    
    Alaaddin Yüksel, “Tepelerin arkasında yaşayan köylülerimize zaman mefhumu tanımadan üstün görev ve sorumlu hizmet anlayışı içerisinde başarılı hizmetler götüren Ankara İl Genel Meclisinin Başkan ve tüm üyelerine, İl Özel İdaresinin her kademesinde görevli çalışkan tüm personeline teşekkür ederim.” dedi.

    Yüksel düzenlediği veda yemeğinde İl Genel Meclisi üyelerine üstün hizmetlerinden dolayı birer şilt takdim etti. CİHAN

Yorumlar