150 bosnalı çocuk sünnet ettirildi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın katkıları ile İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen "Sünnet Şöleni" Saraybosna Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
150 bosnalı çocuk sünnet ettirildi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın katkıları ile İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen "Sünnet Şöleni" Saraybosna Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 çocuğun sünnet ettirildiği etkinlikte Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bosnalı çocuklara çeyrek altın taktı.

Vali Güngör Azim Tuna, katıldığı sünnet şöleninde bir konuşma yaptı. "Merhabaları 'selamun aleyküm', elvedaları 'Allah’a emanet' olan ve helal olmayan hiçbir şeye el uzatmayan ve bir güzellik gördüğünde “maşallah” diyen sevgili Bosnalı kardeşlerim, Burada sizlerle olmak, aynı zamanda içimizde çoğalan hasreti bir nebze de olsa dindirebilmek için sizlerle birlikteyiz." diyen Vali Tuna şunları söyledi: "Siz Bosnalı kardeşlerimizin; “Evlad-ı Fatihan” olarak sadece ecdadın tarihî eserlerini değil; kültürünü, değerlerini de en canlı hâliyle yaşatma gayretini biliyorduk, ancak Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde buna yakinen şahit olduk. Hepimiz, Evlad-ı Fatihan olarak birbirimizin aynasıyız. Gönül aynalarımız aynı manevi derinlikleri yansıtır. Zira yakın tarihimizde Bosna’nın aynı zamanda gönül mimarı olan İzzetbegoviç “iyiliklerde yarışın” ilahi emrini hayatının gayesi görerek iyiliklerde yarışmıştır. Biz de aynı ilahi emirle iyiliklerde yarışmayı kendimize şiar edindik."

"ASIL GAYEMİZ GÖNÜLLERE GİRMEK"

Kültür Başkentliği sürecinde asıl gayelerinin gönüllere girmek için yollara girdiklerini belirten Tuna, "Gözden ırak olanları gönüllere yaklaştırmak için Türk Dünyası Kültür Gezileri programı kapsamında yaklaşık 8 bin öğrencimizi Balkanlardan Özbekistan’a uzanan geniş bir coğrafyaya gönderdik. Bu öğrencilerimizin önemli bir kısmı Bosna’ya gelmiştir. Bosna’ya gelen çocuklarımız gördüler ki burada sadece tarihî eserler değil, sevgi ve hoşgörü anlayışımız, değerlerimiz de aynı manevi derinlikle canlılığını koruyor. Gençlerimizin ortak kültür mirasımızı keşfetmesiyle geleceğe dair ümit kapımız hep açık duracaktır." diye konuştu.

Sünnet olan çocuklara seslenen Tuna, Bugün sizin için, hayatınızda hep tebessümle hatırlamanızı, güzel anılarla dolu olmasını arzu ettiğimiz bir gündür. İstiyoruz ki yüzlerinizden tebessüm hiç eksik olmasın ve yüreğiniz daima sevgi ve hoşgörü ile dolu olsun." dedi.

"BALKANLARDA SAVAŞLARA RAĞMEN YIKILMAYAN KÖPRÜLER ECDADIMIZ GÖNÜLLERİ YAKLAŞTIRMAK İÇİN KURMUŞTUR"
Bosna’da geçmişten günümüze savaşlara, yıkımlara meydan okuyarak hâlâ ayakta duran tarihî köprüleri, ecdadımız gönülleri yaklaştırmak için kurmuştur diyen Tuna konuşmasını şöyle tamamladı: "Musluklarından hayır akan çeşmeler bir taş yığınının ötesinde bir mana taşımaktadır. Evlad-ı Fatihan olarak bu manayı çocuklarımızın yüreklerine hep birlikte işleyelim ve onların yüreklerinde ortak kültür mirasımızı hep birlikte geleceğe taşıyalım."

Ardından, Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, sünnet çocukları ve aileleriyle birlikte, akşam yemeğinin yenileceği Avrupa Oteline kadar Saraybosna sokaklarında kortej yürüyüşü yaptı. Vali Tuna, çocuklara çeşitli hediyeler vererek, çeyrek altın taktı.
CİHAN

Yorumlar