15 yaşında evlendi, 5 yıl sonra kocası hapse konuldu, çocuğuyla ortada kaldı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde 5 yıl önce 15 yaşında kendisine kaçan ve davullu zurnalı düğünle evlendiği eşinin doğum yapması üzerine hakkında cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlamasıyla dava açılan 23 yaşındaki...

Google Haberlere Abone ol
15 yaşında evlendi, 5 yıl sonra kocası hapse konuldu, çocuğuyla ortada kaldı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde 5 yıl önce 15 yaşında kendisine kaçan ve davullu zurnalı düğünle evlendiği eşinin doğum yapması üzerine hakkında cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlamasıyla dava açılan 23 yaşındaki damada verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay'ca onandı. Koca cezaevine girdi. Eşi çocuğuyla ortada kaldı.

Karasu'da yaşayan Rıdvan (23) ve Elif Kalyoncuoğlu (20) çifti, küçük yaşta evlendirilmelerinin mağduru oldu. İddiaya göre, Yassıgeçit Mahallesi'nde yaşayan 15 yaşındaki Elif Kıdık, kendisinden 3 yaş büyük olan Rıdvan Kalyoncuoğlu'na kaçtı. Ailelerin anlaşması üzerine kaçan kız ve Rıdvan Kalyoncuoğlu, dinî nikâhla evlendi. Elif, 1 yıl sonra hastanede bir çocuk dünyaya getirdi. Hastane yetkilileri, gelinin yaşının küçüklüğünü dikkate alarak kolluk kuvvetlerine suç ihbarında bulundu. Savcılık soruşturmasının ardından damat ile damadın ve kızın anne-babaları hakkında Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava sürerken yaşını dolduran çift, resmi nikah kıydırdı.

Yargılama sonucunda damat 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Damadın ve kızın anne-babaları beraat etti. Dava, temyiz için Yargıtay'a gitti. Yüksek mahkeme, yerel mahkemenin verdiği 8 yıllık hapis cezasını onadı. Kararın kesinleşmesinin ardından damat, cezaevine konuldu.

"ÇOCUĞUMLA ORTADA KALDIM"

Küçük yaşta evlendiği kocası cezaevine giren Elif Kalyoncuoğlu ise 4 yaşındaki oğluyla ortada kaldı. Mağduriyetini ağlayarak anlatan Kalyoncuoğlu, "Eşimi alıp götürdüler. Ben kaldım çocuğumla birlikte. Çok mağdur durumdayız. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Benim gibi bir sürü aile var. Bir an evvel bir şeyler yapılmasını istiyorum. Davanın Yargıtay'da temyiz aşamasında resmi nikah cüzdanını ve çocuğumun doğum kağıtlarını bildirdik, buna rağmen hapis cezasının onanması, büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşıyoruz." diye konuştu.

"OĞLUM YERİNE BİZ CEZA ALSAYDIK"

Damadın babası Ercan Kalyoncuoğlu ise oğlunun cezaevine girmesiyle gelinin ve ailelerin psikolojilerinin bozulduğunu, mağdur olduklarını söyledi. 'Oğlum yerine biz ceza alsaydık' diyen baba Kalyoncuoğlu, şunları söyledi: "Oğlum beş yıl evvel okula gidiyordu, komşumuzun kızı olan Elif ile gönül ilişkisi varmış. Gelinim olan Elif”in kaçacağını anladığım için babasına 'söz yapalım' dedim. Kız oğluma kaçtı. Bir yıl sonra torunum oldu. Çocuk olunca dava açıldı. Gelinim 17 yaşına geldiğinde de kızın babasının izniyle resmi nikâhları yaptık. Mahkeme, 8 yıl 4 ay ceza verdi. Biz de temyize gönderdik ama cezası Yargıtay'ca onandı. 10 gün evvel Sakarya’dan iki kişilik bir ekip gelerek oğlumu alıp Sakarya Ferizli Cezaevi'ne koydular. Ben bir baba olarak Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan ve bakanımız Ayşenur İslam’dan yardım istiyorum. Böyle vakalar başka yerlerde de olmuştur. Bu davanın tekrar görüşülmesini istiyoruz."

Anne Hacere Kalyoncuoğlu da ne yapacaklarını şaşırdığını belirterek, "14 gündür evde hiç huzurumuz kalmadı. Ne içip, ne yediğimiz belli değil. Bizler hepimiz perişan haldeyiz. Biz gelinimize sonuna kadar sahip çıktık. Torunum babasını sorduğunda hiçbir şey diyemiyoruz. Torunumuzu 'baban askere gitti' diyerek avutuyoruz. Benim oğlumu kapkaççı gibi evden alıp götürdüler. Ben oğlumun evine gittim. Ev bomboş her yer karanlık olmuş. Oğlum yok evinde." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar