15 Temmuz gecesinin yeni görüntüleri

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde sivillere ateş açıldığı anlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz gecesinin yeni görüntüleri
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde sivillere ateş açıldığı anlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Kayıtlarda vatandaşlar arasındaki bir kadının yakın mesafeden açılan ateşle göğsünden yaralandığı görülüyor.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genelkurmay, MİT, TBMM ve Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne akın eden binlerce vatandaşın, darbeci askerleri durdurmak için gösterdikleri direniş, bu noktalardaki kamera kayıtlarına da yansıdı.

Bu noktalardan biri olan ve darbeci askerler tarafından hedef alınan Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Ankara Emniyet Müdürlüğüne destek için toplanarak giriş kapısını kapatan vatandaşlara hedef gözetilmeksizin ateş açıldığı görüldü.

Kamera kayıtlarına göre, emniyet kampüsüne girmek isteyen tank ve zırhlı araçların önüne toplanan halk, darbecilerin içeri girmesini engellemek için polisle birlikte direndi. Bu sırada darbeci askerler tarafından sivillerin üzerine ateş açıldı. Açılan ilk ateşte iki vatandaş ayaklarından yaralanırken, halkın kararlılığını gören FETÖ mensupları, kalabalığın üzerine yaylım ateşi açtı.

Açılan ateşe rağmen zırhlı aracın önünden ayrılmayan bir kadın, darbeci bir asker tarafından yakın mesafeden göğsünden vurularak yere düştü.

Başka bir noktadan çekilen olay anına ait kamera kaydında ise sivillerin güvenliğini sağlamak ve emniyetin ele geçirilmesini engellemek için çaba gösteren Ankara Emniyet Müdürlüğü şube müdürlerinden Fatih Eryılmaz'ın, açılan ateş sonucu ağır yaralandığı görüldü.

Eryılmaz ve yaralanan siviller hastahaneye kaldırılmak istenirken bile FETÖ mensuplarının ateş etmeyi sürdürdüğü de kayıtlara yansıdı.

Yorumlar