15 Temmuz gazisinin en büyük isteği Cumhurbaşkanı'yla bayramlaşabilmek

15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan Gündüz: "Bu bayram en büyük isteğim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bayramlaşabilmek. Daha önce de Cumhurbaşkanı'nın gelmesini çok bekledim, istedim. Nasip olmadı."

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz gazisinin en büyük isteği Cumhurbaşkanı'yla bayramlaşabilmek
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaralanan Sabri Gündüz, Kurban Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bayramlaşmak istediğini belirterek, "Daha önce de Cumhurbaşkanı'nın gelmesini çok bekledim, istedim. Nasip olmadı. Kızı geldi. Telefonla konuşacaktık. Çok heyecanlanmıştım. O gün Rusya'ya gidecekti, toplantıya girmiş, konuşamadık. Cumhurbaşkanı'ndan, dik durmaya devam etmesini, kanımızın hesabını sormasını istiyoruz. Başka hiçbir şey istemiyoruz." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbeciler tarafından G-3 mermisiyle yaralanan 30 yaşındaki, 1 çocuk babası Sabri Gündüz'ün tedavisi 61 gündür devam ediyor. Maslak'taki Acıbadem Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar 20'den fazla ameliyata girdiğini ve tedavisinin daha 5-6 ay devam edeceğini söyledi.

Darbe girişimi gecesi şu an adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'nünün ortasında darbeciler tarafından vurulduğunu anlatan Gündüz, darbecilerin köprüden uzaklaşırken, yaralı olmasına rağmen ateş etmeye devam ettiklerini aktardı. Bir ara yaşama ümidinin tamamen bittiğini dile getiren Gündüz, girdiği ilk ameliyatın ardından kendine geldiğinde ise "Aa ölmemişim, demişim. O an babam, 'Oğlum seninle gurur duyuyorum. Elhamdülillah başaramadılar.' dedi." diye konuştu.

"Bacaksız yaşayabilirim ancak vatansız yaşayamazdım"

Her gün "acı" ile uyuyup, uyandığını anlatan Gündüz, tedavisi devam eden ayağının kesilme ihtimalinin de olduğunu kaydetti. Gündüz, "Yanlış bir yolda gitmediğim düşüncesi insanı biraz rahatlatıyor. Bacaksız yaşayabilirim ancak vatansız yaşayamazdım. Gidecek bir yerim yok. Biz Türk'üz, bulunduğumuz toprağı savunuruz." ifadelerini kullandı.

Gazi olmanın kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu dikkati çeken Gündüz, şunları dile getirdi:
"Bayrağa her baktığımda, 'O bayrakta benim de kanım var.' diye gururlanıyorum. En basitinden düşünüldüğünde bile bir insanın balkonda yaptığı çay keyfinde sizin emeğiniz var. Birileri geliyor, 'Nasılsınız?' diye soruyor. Biz de 'Vatan sağ olsun' diyoruz ama o vatan sağ olsunun arkasındaki acıyı da tarif edemiyorsun. Kahraman olmak için çok büyük acılar çekmek gerekiyor, onu anladım."

"İlk defa bir bayramda babamın elini öpemedim"

Darbe girişiminin olmaması durumunda bayramda eşiyle birlikte tatil planlarının olduğunu anlatan Gündüz, "Bu bayramı hastanede geçiriyoruz. İlk defa bir bayramda babamın elini öpemedim. Çünkü enfeksiyon riski var. Onlar yanıma geldi. Annem geldi, oturdu. Bu bayram öteki bayramlar gibi olmadı. Mesela kızımla doğduğundan beri oynadım. Beni görünce aklına oyun geliyor. O da geldi. Beni görünce 'hadi' yaptı. Ona, 'Kalkamıyorum' dedim. Dudaklarını büktü. O an dünyaları bana verseniz neye yarar ki. Vatan sağ olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Sabri Gündüz, bu bayram en büyük isteğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bayramlaşmak olduğunu belirterek, "Daha önce de Cumhurbaşkanı'nın gelmesini çok bekledim, istedim. Nasip olmadı. Kızı geldi. Telefonla konuşacaktık. Çok heyecanlanmıştım. O gün Rusya'ya gidecekti, toplantıya girmiş, konuşamadık. Cumhurbaşkanı'ndan, dik durmaya devam etmesini, kanımızın hesabını sormasını istiyoruz. Başka hiçbir şey istemiyoruz." ifadelerini kullandı.
Tekrar bir darbe girişiminin olması durumunda yine hiç düşünmeden darbecilerin karşısına çıkmaya kararlı olduğunu söyleyen Gündüz, "Yapacaklarsa ben ayaklandıktan sonra yapsınlar. Vatanımı canımdan, ailemden daha çok seviyorum. İçimizdeki şerefsizler bunu anlayamaz." şeklinde konuştu.

Yorumlar