15 Temmuz darbe girişimini araştıracak komisyona yoğun ilgi

Araştırma Komisyonu'nun haftaya oluşması bekleniyor AK Parti'den 120'ye yakın milletvekili, Komisyon'da görev almak için başvurdu

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz darbe girişimini araştıracak komisyona yoğun ilgi
 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ve paralel devlet yapılanmasına ilişkin Araştırma Komisyonu'nun gelecek hafta oluşması bekleniyor.
,
Edinilen bilgiye göre, tüm partilerin verdiği önergelerin birleştirilerek görüşülmesinin ardından, kurulması kabul edilen Araştırma Komisyonu için süreç işlemeye başladı. Gruplar, milletvekillerine çağrı yaparak, Komisyon'da görev almak isteyenlerin başvurusunu istedi.

17 kişiden oluşacak Komisyon'da AK Parti'ye düşen 10 üyelik için bugüne kadar hiçbir komisyonda ulaşılamayacak kadar talep geldi. AK Parti'li yaklaşık 120 milletvekili, süre uzatımıyla 4 ay çalışacak Komisyon'da üye olarak görev yapmak için başvuruda bulundu.

AK Parti'li yetkililer, Salı günü Başbakan Binali Yıldırım ile görüşerek, Komisyon üye listesini oluşturmayı planlıyor.

Komisyonda CHP'ye 4, HDP'ye 2 ve MHP'ye ise 1 üyelik düşüyor. Grupların kendilerine düşen üyelikler için tespit ettikleri isimleri TBMM Başkanlığı'na sunması halinde, 4 Ağustos Perşembe günü Genel Kurul'da okunmasıyla Komisyon oluşumu tamamlanacak.

Komisyon, üyelerinin belirlenmesinin ardından, en yaşlı üyenin başkanlığında toplanacak ve başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyeden oluşan Başkanlık Divanı'nı belirleyecek.

Meclis'in tatile girmemesi nedeniyle komisyon, çalışmalarına hemen başlayacak. Meclis'in tatile girmesi halinde ise komisyon yeni yasama yılında çalışmalarına devam edecek.

Komisyonun Meclis'te nerede çalışacağı da merak konusu. Gizli bilgi ve belgelere ulaşabileceğinden hareketle komisyonun bu vasfına uygun bir yer tahsisi için mekan arayışına başlandı.

Yorumlar