15 Temmuz'da halkı tarayan darbecinin babası da CHP yürüyüşünde

CHP tarafından Ankara'dan başlatılan yürüyüşe 15 Temmuz darbe girişimi sırasında köprüde vatandaşların üzerine ateş açan askerlerden birinin babası da katıldı.

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz'da halkı tarayan darbecinin babası da CHP yürüyüşünde

Sonhaberler | Haber Merkezi

MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılınca tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatan CHP Genel Başakanı Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ ve PKK'nın desteği sürüyor. Kılıçdaroğlu'na yürüyüşünde 15 Temmuz darbe girişiminde hainlerin ilk hedefi olan Boğaziçi Köprüsü(15 Temmuz Şehitler Köprüsü)'nde halka yaylım ateşi açan ekipte yer aldığı için tutuklanan Harp Okulu öğrencisi Selahattin Kılıç'ın babası Veysel Kılıç eşlik etmeye başladı.

Halka mermi yağdırmıştı

Akşam'da yer alan habere göre, Veysel Kılıç darbe gecesi adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'nde savunmasız halka ateş açan ekipte yer alan Harp Okul öğrencisi oğlunun 'adaletsiz şekilde' tutuklu bulunduğunu iddia ederek propaganda yaptı. Reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip'in de aralarında bulunduğu en büyük sivil kayıpların verildiği boğaz köprüsünde darbeye karşı direnen silahsız sivil vatandaşlar yaylım ateşine tutulmuştu. Oğlunu mağdur gibi gösteren Veysel Kılç, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Ankara'nın destansı darbe direnişi ile adı sembol olan Kahramankazan İlçesi tabelası altında poz da verdi.

Komutanları 'ateş edin' demiş

Darbecinin babası da Kılıçdaroğlu gibi 'Adalet istiyorum. Ülkemde özgür yaşamak istiyorum" dedi! Veysel Kılıç, "Komutanları köprüye götürmüş. Ateş edin diye emir vermiş. Etmeyenin ayağına sıkmış" dedi.

CHP'nin her etkinliğinde

Baba Kılıç'ın CHP'nin birçok etkinliğine katılıp Kılıçdaroğlu ve Milletvekilleri ile samimi olduğu ortaya çıktı. CHP'nin grup toplantılarına katılan Kılıç, hayır stantlarında da propaganda yapmış. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne katılan Zeynep Sarı adlı kandın da doktor olan kızının FETÖ'den ihraç edilmesini protesto etti.

Yorumlar

ihsan işte chp fetö cülerle darbecilerle el ele bu parti ulusal tehdit haline geldi Yargıtay baş savcısım uyuma soruşturma aç