15 Şubat olaylarında iş yerleri zarar gören esnafa ziyaret

Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve beraberindeki heyet, geçen Cumartesi günü BDP’lilerin Abdullah Öcalan’ın yakalanma yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenlemek istemesi üzerine çıkan olaylarda iş yerleri zarar gören esnafları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
15 Şubat olaylarında iş yerleri zarar gören esnafa ziyaret

Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve beraberindeki heyet, geçen Cumartesi günü BDP’lilerin Abdullah Öcalan’ın yakalanma yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenlemek istemesi üzerine çıkan olaylarda iş yerleri zarar gören esnafları ziyaret etti.

Geçen Cumartesi günü yaşanan üzücü olay neticesinde çıkan arbedede 8 iş yeri ve 2 banka şubesi zarar görürken, 6’sı polis 2’si sivil olmak üzere toplam 8 kişi yaralanmıştı. Olayların yatıştığı ilçede Kaymakam Murat Erkan, Tatvan Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Emrullah Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Başer ve bazı STK temsilcilerinden oluşan bir heyet, yaşanan üzücü olaylar nedeniyle iş yerleri zarar gören esnafları ziyaret ederek esnaflara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Zarar gören esnafları tek tek ziyaret eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, zarar ziyan tespiti için çalışma başlattıklarını, zarar gören esnafa yardımcı olunacağını belirtti. Ziyaret edilen esnaflar ise bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

“OLAYLARDAN ZARAR GÖREN ESNAFA DESTEK VERİLECEK”

“İlçede tasvip etmediğimiz arzu etmediğimiz nahoş olaylar yaşandı.” diyen Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “Bu olaylarda 8 tane esnaf ve 2 tane de banka şubemiz zarar gördü. Zarar gören esnafımızı ziyaret ettik. Onlara geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ayrıca gördükleri zararla ilgilide kendilerine desteklediklerimizi ifade ettik. Tatvan’ın yüzde 99’unun hatta belki tamamının bu olayları tasvip etmediğini çok iyi biliyorum. Tatvan şu anda ilçesine sahip çıkıyor. Tatvan insanı hakikaten bu konuda çok samimi. Artık gerginlikten, kargaşadan ve kaostan herkes bıkmış durumda. Herkes huzur istiyor, güven istiyor, yarınlarını görmek istiyor, önünü görmek istiyor.” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERİN KIRILMAMASI”

Tatvan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin ise yaşanan üzücü olayların en büyük mağdurunun Tatvan esnafı ve Tatvan halkı olduğunu söyledi. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Tekin, “Yaşanan üzücü olayı az bir hasarla atlamış olmamız ve sadece camların kırılmış olması gerçekten önemlidir. Önemli olan gönüllerin kırılmaması. Bu nedenle hepimiz özellikle esnaf sanatkarlar odası olarak mülki amirlerimiz ve esnafımız olarak üzerimize düşen sorumluluğu yapmak zorundayız. Mağdur olan esnaflarımızı ziyaret ettik. Çok şükür hepsinin temennisi bundan sonra bir daha böyle bir şeyin yaşanmaması. Bu konuda herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz.” dedi.

“EN BÜYÜK ZARARI BİZ ESNAFLAR GÖRDÜK”

Tatvanlı esnaflardan Erdoğan Yeltekin de “Tatvan esnafı olarak dünkü olaylara çok üzüldük. Bunların Tatvan’a kar getirmediğini, zarar getirdiğini esnafların, zor durumda kaldığını hep görüyoruz. Bu olayların olmaması için, tekrarlanmaması için esnaflar olarak, mülki amirlerimiz, STK'lar olarak bir araya gelip duyarlı olmamız lazım. Olaylar gerçekten esnaflara zarar verdi. Bazı esnaf arkadaşlarımızın camları kırıldı. Bazı insanlarımız gazdan, taşlardan zarar gördü. Hastanelere giden arkadaşlarımız oldu. Yaralananlar oldu. Bunları hiçbir zaman tasvip etmiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar