15 günlük yavru lama Darıca Hayvanat Bahçesi'nin maskotu oldu

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda, 2 hafta önce dünyaya gelen lamaya Süslü ismi verildi.

Google Haberlere Abone ol
15 günlük yavru lama Darıca Hayvanat Bahçesi'nin maskotu oldu

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda, 2 hafta önce dünyaya gelen lamaya Süslü ismi verildi. Anavatanı Güney Amerika olan, tükürmeleriyle ünlü lamaların en küçüğü sempatik hareketleri ile etrafa neşe saçıyor.

Yeni doğum yapan lamayla ilgili konuşan Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim Uzmanı Gökmen Aydın: “Lamalarımızda biri 15 gün önce doğum yaptı ve çok tatlı bir yavru dünyaya getirdi. İsmini Süslü koyduk. Burada annesinin yanında güvenli bir şekilde yaşıyor. Lamalar Güney Amerika'da yük taşıma amacıyla kullanılan bir canlı türü. Burada iki sürümüz var. Geniş bir ailemiz var. Bir erkek oluyor sürü de ve güvenli bir şekilde yaşıyorlar.” dedi.

Özellikle minik ziyaretçilerin ilgi odağı olan Süslü'nün daha yeni ek gıdaya başladığını belirten Aydın, "Hayvanat bahçemizde nesli tükenmek üzere olan birçok hayvan türümüz var ve bunların bir çoğundan yavru elde ettik. Bu sevimli yavruların birçoğunu da ihtiyaç duyulan çeşitli hayvanat bahçelerine hediye ettik. Özellikle nesli tükenmek üzere olan hayvanların sayısının çoğaltılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

LAMALAR HAKKINDA

Devegiller familyasından olan lamalar, genellikle Güney Amerika'nın dağ ve çayırlarında toplu halde, yabani olarak yaşıyor. Genel olarak 2 metre civarı boyları olan lamalar, tehlike anında tükürmeleri ile tanınıyor. CİHAN

Yorumlar