15 bin köy korucusu kadrolu asker oluyor

Terörle mücadelede askerin gözü-kulağı olan köy korucuları jandarma bünyesinde kadrolu asker olarak görevine devam edecek

Google Haberlere Abone ol
15 bin köy korucusu kadrolu asker oluyor
Sonhaberler/ Haber Merkezi 

Türkiye'de uzun yıllar boyunca belirsiz bir kadroyla çalıştırılan, sosyal güvenlik hakları dahi olmayan köy korucuları için yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemle birlikte köy korucuları hakkettikleri imkanlara biraz da olsa kavuşmaya başladı. 

Köy korucuları Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilecek. Korucular jandarma uzman çavuş olmak istiyor. Korucular ise 25 yaş olan sınırlamasının 35'e çekilmesini istiyor. Korucular uzman jandarmadan farklı olarak kışlalarda kalmak yerine kendi yaşadıkları köylerde kalacaklar; ancak uygun görülmesi halinde farklı şehirlere de göreve gidebilecekler. 



15 BİN KÖY KORUCUSU ALINACAK

Konuyla ilgili somut adımlar atmaya hazırlanan hükümet, 15 bin  köy korucusunu "asker" statüsünde istihdam etmek için çalışmaları başlattı. Başbakan Binali Yıldırım ile kısa zaman önce bir araya gelen geçici köy korucuları statüleri ile ilgili sıkıntılarını Başbakan Yıldırım'a iletti. "35 yıldır PKK ile etkin biçimde mücadele ediyoruz, fakat gerek maaşlarımız, gerekse statülerimiz içler acısı" şeklinde dert yanan geçici köy korucularına, Başbakan Binali Yıldırım'dan müjdeli haber geldi.



BAŞVURULAR ALINDI

Düzenleme kapsamında uzman çavuş olmak isteyenlerin taleplerini topladığı ve ilgili taleplerin 4 Eylül 2016'a kadar alındığı öğrenildi. 

Yorumlar

serkan özcan ben edirneden bende korunu olmak istıyorum yaş 35