15 aydır sırtındaki şarapnel parçasıyla yaşıyor

Suriyeli 38 yaşındaki Muhammed Abdullah, vücudundaki şarapnel parçaları ile yaşıyor. 3 çocuk babası genç adam, sırt kısmındaki metal parçasının çıkarılması halinde felçten kurtulacağı günleri bekliyor. Suriye'nin başkenti Şam'da...

Google Haberlere Abone ol
15 aydır sırtındaki şarapnel parçasıyla yaşıyor

Suriyeli 38 yaşındaki Muhammed Abdullah, vücudundaki şarapnel parçaları ile yaşıyor. 3 çocuk babası genç adam, sırt kısmındaki metal parçasının çıkarılması halinde felçten kurtulacağı günleri bekliyor.

Suriye'nin başkenti Şam'da 10 yıl önce evlenen Muhammed Abdullah, elektrik teknisyeni. Suriye'deki iç savaş sürerken Şam'da bir otomobile konulan bombanın patlatılması sonucu sırtına ve kasığına metal parçaları saplanmış. 15 aydan bu yana sırtındaki metal çıkarılmadığı için ayakları tutmuyor. 27 yaşındaki eşi Fatıma'nın yardımıyla beline bağlanan bir korse ile oturabiliyor. Yatağa bağlı haldeki genç adam, her gün bomba sesleriyle yaşadıkları ülkesinden eşi ve çocukları 9 yaşındaki Abdulkerim, 7 yaşındaki Beşir ile 3 yaşındaki Abir'i alarak daha önce ağabeyinin geldiği Adana'nın İncirlik Mahallesine bir ay önce yerleşti. 400 lira tutarındaki kirasını yurt dışındaki kardeşleri karşılıyor. Bazı yardım derneklerinin de el uzattığı genç adam, zorunluluktan dolayı ülkesini terk etmek zorunda kaldığını üzülerek anlatıyor. Kendisine el uzatılmasını yatağa bağımlılıktan kurtulmak için de vücudundaki şarapnel parçalarının çıkarılmasını istiyor. Bunların kendisine acı verdiğini dile getiren Muhammed Abdullah, kendisine el uzatan esnaf Zekeriya Özcan'a da teşekkür etti.

Fatıma Abdullah ise Allah'ın bir imtihanı ile karşı karşıya kaldıklarını her şeye rağmen şükretmeye devam ettiklerini söyledi. Suriye'de yaşanan karışlıktan ülkeyi terk etmek zorunda kaldıklarını anlatan gözü yaşlı kadın, eşi için tedavi desteği istedi.

CİHAN

Yorumlar