141 günlük suçsuz hapse karşılık 6 bin 778 lira tazminat

Sakarya'da 8 yıl önce kasten adam öldürme iddiasıyla tutuklanarak 141 gün cezaevinde yattıktan sonra kefaletle serbest kalan daha sonra beraat eden kişi, mahkeme aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı.

Google Haberlere Abone ol
141 günlük suçsuz hapse karşılık 6 bin 778 lira tazminat

Sakarya'da 8 yıl önce kasten adam öldürme iddiasıyla tutuklanarak 141 gün cezaevinde yattıktan sonra kefaletle serbest kalan daha sonra beraat eden kişi, mahkeme aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme 141 günlük hapse karşılık bin 778 lira maddi, 5 bin lira manevi olmak üzere 6 bin 778 lira tazminata hükmetti. Mahkeme ayrıca, kefalet ücretinin de yasal faiziyle mağdura ödenmesini kararlaştırdı. İ.Ç., 30 Mart 2006 tarihinde 'tasarlayarak adam öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, İ.Ç., 141 gün sonra 3 bin lira kefaletle serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanan İ.Ç., 2009 yılında karara bağlanan davada beraat etti.

    Beraat kararı kesinleşen İ.Ç, hürriyetinden yoksun bırakıldığı gerekçesiyle 2005 yılında mahkeme aleyhine 3 bin lira maddi, 100 bin lirada manevi olmak üzere 103 bin lira tazminat davası açtı. İ.Ç. ayrıca, kefalet ücretinin faizini de istedi.

    Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tazminat davasında, İ.Ç'nin avukatı müvekkilinin haksız tutuklamadan dolayı mağdur olduğunu söyledi.

    Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, İ.Ç.'ye bin 788 lira maddi, 5 bin lira da manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Tazminatların tutuklama tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte mağdura ödenmesine karar verildi. Ayrıca kefalet ücretinin faizi olan 774 liranın da İ.Ç.'ye ödenmesine hükmedildi. CİHAN

Yorumlar