140 kilo ile hayatını riske edip anne oldu

140 kilo ağırlığındaki 41 yaşındaki Nagihan Şafak, hayatını riske atarak sezaryenle 3 kilo 20 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
140 kilo ile hayatını riske edip anne oldu

140 kilo ağırlığındaki 41 yaşındaki Nagihan Şafak, hayatını riske atarak sezaryenle 3 kilo 20 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi.

Nagihan Şafak bir yıl arayla iki erkek çocuk annesi olmasının üstünden 23 yıl geçtikten sonra üçüncü defa hamile kaldı. 140 kilo olan Nagihan Şafak'ın obezite hastası olması nedeniyle hamileliği sırasında hayati tehlikesinin bulunması üzerine Bolu’daki hastaneler doğum için büyük şehirlere gitmesini önerdi. Maddi durumu yetersiz olan anne Nagihan Şafak, Özel Çağsu Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Nagihan Şafak, dün 6 kişilik bir ameliyat ekibinin başarılı operasyonunun ardından sezaryenle 3 kilo 20 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi. Nagihan Şafak, 23 yıl aradan sonra tekrar anne olmanın sevincini yaşarken bebeğe Emirhan adı verildi.

"6 KİŞİLİK EKİP AMELİYATA KATILDI"

Obez hastaların gebelik sırasında ve sonrasında risk grubunda olduklarını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Emre Uysal, "Nagihan Hanım’ın takibini sonradan aldık biz. Hem 41 yaşında olması nedeni ile hem de mevcut kiloları nedeni ile riskli gebelik grubunda yer alıyor kendisi. Takiplerini daha öncesinde burada yaptırmış ama son haftalarda riski artması sebebi ile büyük hastanelerde İstanbul, Ankara’da takiplerinin uygun olacağı söylenmiş. Maddi durumları uygun olmadı için kendisi bize başvurdu. Yardımlarımızı rica etti. Bizde her türlü imkanımızı onlara sunduk. Neticede 36. haftada 3 kilo 20 gr erkek bebeğimiz dünyaya geldi. Annemiz gayet sağlıklı. Ameliyat sonrası gelişebilecek komplikasyonlardan hiçbiri kendisinde olmadı. Kendisinin uyumlu hareketleri ve ekibimizin başarılı bir operasyonu sonrasında sağlıklı bir çocuğu kucağına almış oldu." dedi.

"ANNEDE BEBEKTE ÇOK MUTLU"

Ameliyatın zorluğu konusunda bilgi veren Uysal şunları söyledi: "Gerçekten zordu. Ameliyata ekip olarak daha kalabalık girdik. Yağ dokusu çok kalındı. Bebeğe ulaşmada ciddi anlamda zorluk çektik. Ameliyat sonrası kapatma ve dikiş noktasında problemlerimiz oldu. Anestezi sırasında problemlerimiz yaşandı ama hepsini atlatmayı başardık. Anestezi uzmanımız Cenk Bey’e ve ekibimize de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Özel Çağsu Hastanesi olarak elimizden geleni yaptık. Anne karnında iken ikisi birlikte mutluydu, bizim görevimiz onları dışarı çıkardıktan sonra da mutlu olmalarını sağlamaktı. Bu görevi yerine getirebildik. Özel Çağsu Hastanesi olarak çok mutluyuz."

"ANİ BEBEK ÖLÜMLERİ SIK KARŞILAŞTIĞIMIZ SORUNLAR"

Kilo fazlası olan kadınlarda hamilelik ve doğum sonrası süreçte yaşanabilecek sıkıntıları sorduğumuz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emre Uysal, "Hamilelik esnasında oluşabilecek riskler öncelikle erken haftalarda gebelik kayıpları ve düşük tehdidi gayet sık karşılaştığımız durumlar. İlerleyen haftalarda gebeliğe bağlı şeker oluşabiliyor. Halk arasında gebelik tansiyonu dediğimiz durum ortaya çıkabiliyor. Doğuma yakın ani bebek ölümleri sık karşılaştığımız sorunlar arasında. Bunların hiçbirini Nagihan Hanım’da yaşamadık. Bundan sonra bizi neler bekliyor o konuda bilgi vermek istiyorum. Ameliyat sonrasında oluşabilecek solunum sıkıntısı, pıhtı atma durumu, yara yeri enfeksiyonu gibi durumlar söz konusu. Akut dönemde bunları atlatmış olduk. Yara yeri enfeksiyonu problemini de halledersek bir hafta 10 gün içerisinde oda şekillenmiş olacak. Hiçbir problem olmadan sağlıklı sıhhatli bir şekilde gönderiş olacağız Nagihan Hanım ve bebeğini." dedi.

"ÖNCE ALLAH SONRA DOKTORUM BENİ KURTARDI"

Yıllar sonra tekrar anne olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Nagihan Şafak, "23 yıl sonra tekrar anne olduğum için çok sevinçliyim." dedi ve devam etti: "Kilolu olduğum için zor bir hamilelik geçirdim. Vücudum ödem yaptı. Doğumun çok riskli dediler, Ankara’ya İstanbul’a gönderdiler. Bende maddi durumum uygun olmadığı için doğum için gidemeyeceğimi söyledim. Hastaneler kabul etmedi risk gurubunda olduğum için. Özel Çağsu Hastanesi bize kapılarını açtı. Doktoruma çok teşekkür ediyorum sağlıklı bir şekilde bebeğimi kucağıma aldım. Çok mutluyum. Önce Allah sonra doktorum kurtardı beni."

"BİZDEN MUTLUSU YOK"

23 yıl sonra Nagihan Şafak’ın mutluluğuna eşlik eden baba Arif Şafak ise duygularını aktarırken şunları söyledi: "Allah’a çok şükür eşim ve oğlum sağlıklı. Doktorumuza çok teşekkür ediyoruz. Aslında diğer hastanelere başvurmuştuk, riskten dolayı bizi kabul etmediler. Ankara, İstanbul’a gidin dediler. O imkanımız olmadı için de gidemedik. Doktorumuz Emre Uysal’a müracaat ettik. Doktorumuz da dört dörtlük bir ameliyatla oğlumuzu kucağımıza verdi. Bizden mutlusu yok."
CİHAN

Yorumlar