140 engellinin tekerlekli sandalye sahibi olmasına vesile oldu

Antalya Manavgat Çağlayan Ortaokulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan Erdoğan Akyer, 'Tane tane mavi kapak toplayalım, engelleri birlikte aşalım' kampanyasına koordinatörlük, engellilerin önündeki engellerin kalkmasında...

Google Haberlere Abone ol
140 engellinin tekerlekli sandalye sahibi olmasına vesile oldu

Antalya Manavgat Çağlayan Ortaokulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan Erdoğan Akyer, 'Tane tane mavi kapak toplayalım, engelleri birlikte aşalım' kampanyasına koordinatörlük, engellilerin önündeki engellerin kalkmasında öncü oldu. Akyer, 2 yıl içinde 140 yürüme engelliye akülü araç ile tekerlekli sandalye sahibi olmasına vesile oldu.

    Öğretmen Akyer, 2 yıl önce okullarında başlatıkları sosyal sorumluluk projesine Manavgat'ta 7'den 77'ye sahip çıktığını, bununda 140 yürüme engelliye yürüme sevincini yaşattığını belirtti. Akyer, okul dışında da engellilerin sorununa çözüm bulmak için gayret gösteriyor.

    Engellilere verdikleri akülü araç ve engelli sandalyeleri mavi kapaklar, oteller, hayırsever iş adamları, turizmciler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve odaların desteklerle temin ettiklerini anlatan Erdoğan Akyer, Manavgat dışından gelen talepleri de değerlendirerek il dışına tekerlekli sandalye gösterdiklerini ifade etti.

    Bir engellinin ayağa kalkma adına kampanyalarını sürdürdüklerini anlatan Akyer, hedeflerinin bu rakamı 200'e çıkarmak olduğunu söylüyor. Akyer, "Ekip ruhu ile çalışmamız neticesinde 140 engelimizin tutan eli yürüyen ayağa olmasında vesile olduğumuz için manen huzurluyum. Engellilere acıyan gözlerle, dilenci muamelesi yapılarak sorun çözülmüyor. İnsan engellide olsa her insan özel. 30 yıl sonra tekerlekli sandalyesine kavuşan engelli kardeşlerimiz var." dedi.

    Engelli sorunlarına karşı toplumsal duyarlılığın önemli olduğunu ifade eden Erdoğan Akyer, Manavgat'ın bu konuda hassas ve duyarlı olduğunu, bugüne kadar engelliler için akülü araç ve tekerlekli sandalye taleplerine 'hayır' diyen kurum ve hayırseverin olmadığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar