14 Yıl Hapis Cezasını Duyan Genç, Mahkemeyi Tehdit Etti

Antalya'da çöpte bulduğunu ileri sürdüğü çanta dolusu bonzai nedeniyle 14 yıl hapis ve 4 bin lira adli para cezası verilen Serkan Canbekli, mahkemeyi tehdit etti.

Google Haberlere Abone ol
14 Yıl Hapis Cezasını Duyan Genç, Mahkemeyi Tehdit Etti

Antalya'da çöpte bulduğunu iddia ettiği çanta dolusu bonzai sebebi ile 14 sene hapis ve 4 bin lira adli nakit cezası verilen Serkan Canbekli, 'Cezaevinden çıktığımda ya sizi öldüreceğim yahut cinayetle önünüze geleceğim' diyerek, mahkemeyi tehdit etti.

Antalya'da geçen sene 25 Ağustos tarihinde Erkan, Yunus ve Serkan Canbekli kardeşlerin yer aldığı 07 FYM 53 plakalı kiralık araçta, bir çanta dolusu uyuşturucu bonzai maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kardeş gözaltına alındı. Antalya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde uyuşturucu madde ticareti yapmak ve sağlamak suçundan haklarında halk davası açılıp tutuklanan 3 kardeşin yargılandığı dava, karara bağlandı.

'BONZAİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'

Karar duruşmasında Erkan ve Yunus Canbekli kardeşler, araçtaki uyuşturucudan gelişmeleri olmadığını iddia edip beraatlarını istek etti. Serkan Canbekli ise uyuşturucu dolu çantayı çöpte bulduğunu öne sürdü. Serkan Canbekli, 'Ben uyuşturucu madde kullanıcısıyım. Olay tarihinde cezaevinden yeni çıkmıştım. İşsizdim. Olaydan bir gece öncelikle dolaşmak için dışarı çıkmıştım. Yolda çöpü kurcalayan birtanesini gördüm. Bu kişi çöpün yanındaki çantayı kurcalıyordu. Ne olduğunu sordum, bilmediğini söyledi. Bunun üstüne çantayı karıştırdığımda kolonyalı mendil paketine benzeyen altın sarısı uyuşturucu maddeyle karşılaştım. Bonzai maddesi olduğunu ise bilmiyordum' dedi.

'UYUŞTURUCUYU SAKLAMAK İÇİN YANIMA ALMIŞTIM'

Uyuşturucu madde bağımlısı yer aldığı için bulduğu uyuşturucuyu alıp evine götürdüğünü söz eden Serkan Canbekli, 'Olay günü kardeşim Erkan ve Yunus, kiraladıkları bir araç ile eve gelmişti. Beraber yola çıktık. Uyuşturucu madde bulunan çantayı da yanıma aldım. 200 mt. kadar sonra polisler bizi yol kontrolünde yakaladı. Polis vasıtası durdurunca ben inip kaçtım. Sonra da yakalandım. Kardeşlerimin araçtaki uyuşturucuyla ilgileri de gelişmeleri de yoktu. Onlar bu sebeple polisten kaçmadı. Kardeşlerim beni yol üstünde bırakacaktı. Ben de yolda inip uyuşturucuyu bir yere saklayacaktım' diye konuştu.

2 KARDEŞE BERAAT

Delil yetersizliğinden Yunus ve Erkan Canbekli'nin beraatına karar verici mahkeme heyeti, Serkan Canbekli'nin uyuşturucu maddeleri bulduğuna dair izahatlarının, yaşamın bayağı akışına müsait düşmediğine kanaat getirdi. Mahkeme, Serkan Canbekli'yi 14 sene hapis ve 4 bin TL adli nakit cezasına mahkum etti. Adli nakit cezasının 20 eşit taksitte tahsiline karar verici mahkeme, paranın ödenmemesi şeklinde bunun da hapis cezasına çevrilmesine hükmetti. Mahkeme Serkan Canbekli'nin sabıkalı kişiliği, cezanın failin geleceği üstündeki mühtemel etkilerini gerekçe göstererek, takdir indirimi de yapmadı.

'BİR GÜN CEZAEVİNDEN MUTLAKA ÇIKACAĞIM'

Kararı duyunca şoke bulunan Serkan Canbekli, 'Böyle adalet olur mu? Çöpte uyuşturucu çıkmaz mı? Çöpten her şey çıkar. Silah da çıkar. Ceset de çıkar. Cezaevinden beni çıkarmayacaksınız. Çıktığımda ya sizi öldüreceğim ya cinayet işleyeceğim. Bir gün daima çıkacağım. Çıktıktan sonra çıkıp cinayetle önünüze geleceğim' diye bağırdı. Canbekli, jandarma vasıtası ile duruşma salonundan çıkartılıp cezaevine götürüldü.

Mahkeme heyeti Serkan Canbekli'nin karar üstüne mahkemeye gösterdiği tepkiyi tutanağa geçirip, sanığın bu eylemi sebebi ile lüzumlu hukuki işlemler yapılması için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile Antalya E Tipi Cezaevi Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına oy birliğiyle karar verdi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar