14 yaşında ölen Kader’in kocasına ve babalarına ceza talebi

Siirt’in Pervari İlçesi’ne bağlı Düğümcüler Köyü’nde, 11.5 yaşında imam nikahıyla evlendirilen ve 12.5 yaşında anne olan bir çocuk annesi 14 yaşındaki Kader Erten’in ikinci çocuğuna 7 aylık hamile iken silahla ölmesiyle ile ilgili...

Google Haberlere Abone ol
14 yaşında ölen Kader’in kocasına ve babalarına ceza talebi

Siirt’in Pervari İlçesi’ne bağlı Düğümcüler Köyü’nde, 11.5 yaşında imam nikahıyla evlendirilen ve 12.5 yaşında anne olan bir çocuk annesi 14 yaşındaki Kader Erten’in ikinci çocuğuna 7 aylık hamile iken silahla ölmesiyle ile ilgili açılan mahkeme 2 Temmuz’a ertelendi.

Yaklaşık 2,5 yıl önce Van’ın Çatak İlçesi’nde, ailelerin onayı üzerine Mehmet Atak ile imam nikahı evlendirilen Kader Erten, Siirt’in Pervari İlçesi’ne bağlı Düğümcüler Köyü’ne gelin geldi. Resmi nikahsız eşi Atak’ın ailesiyle yaşamaya başlayan Kader Erten, evlendikten bir yıl sonra ilk çocuğunu dünyaya getirdi. Yaklaşık bir yıl sonra ikinci bebeğine hamile kalan Kader Erten’in evinde eşine ait silahı ile intihar etmişti.

Olayın duyulmasının arından Pervari Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlatmasının ardından açılan mahkeme Siirt Cumhuriyet Başsavcılığında ikinci davası görüldü.

SAVCILIKTAN İKİ BABAYA VE KOCAYA CEZA TALEBİ

Bir yaşındaki çocuğu ve karnındaki 7 aylık bebeğiyle askerdeki eşinin yolunu beklerken ölen Kader Erten’in, Ağır cezada görülen davasında savcılık 2 Temmuz’a ertelerken, Kader’in babası, kayın babası ve kocası hakkında ceza talebinde bulunuldu. Kader’in annesinin ve kayın validesine mahkeme beraat kararı verdiği öğrenildi.

Mahkeme önünde bir grup Kadın Dayanışma Örgütü üyesi, Kader’in ölümü ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Kader’in ölümünün şüpheli bir ölüm olduğunu vurgulan kadın örgütleri devam eden mahkemeyi takip edeceklerini ve olayın aydınlatılması için kadın örgütlerinin çalışma içerisinde olduklarını belirttiler.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı Ağır cezada görülen Kader’in mahkemesi 2 Temmuz’a ertelendi. CİHAN

Yorumlar